Caffeine“ kavines, „Narvesen“ mažąsias parduotuves ir „Lietuvos spaudos“ kioskus valdanti bendrovė „Reitan Convenience Lithuania“ atsisako didelės pastarųjų dalies.

Kaip Delfi informavo bendrovės marketingo ir komunikacijos vadovė Lina Kaminskaitė, šiuo metu jau uždarytas 21 „Lietuvos spaudos“ kioskas. Pasak jos, viena tokio sprendimo priežasčių – noras orientuotis ne į prekybą spauda, o kitokį verslo modelį.

„Besikeičiantys klientų įpročiai ir lūkesčiai, koreguoja ir prekybos vietų formatus, jų pokyčius. Dar pavasarį ėmėmės įgyvendinti naują konceptą, kuris sukurtas siekiant prisitaikyti prie besikeičiančios miesto kultūros. Šiuolaikinis miesto gyventojas nori daugiau nei tik įsigyti smulkių prekių ar spaudos, bet rasti ir kokybiškų užkandžių“, – teigia L. Kaminskaitė.

Pasak jos, prekybos vietų pokyčius diktuoja ir besivystanti kavos kultūra bei augantys klientų lūkesčiai: „Pavasarį pirmą kartą pristatėme galimybę patiems pasigaminti „Caffeine“ ekologiškos kavos, pagardinti ją pasirinktais priedais „Narvesen“ parduotuvėse, šia kryptimi veikla planuojama vystyti ir artimiausiu metu.“

Tačiau „Reitan Convenience Lithuania“ atstovė pripažįsta, kad atsisakyti dalies „Lietuvos spaudos“ kioskų privertė ir pasikeitusi Vilniaus savivaldybės pozicija. Jos skelbtuose konkursuose dalies vietų, kuriose iki šiol stovėjo kioskai, neliko, o dar dalyje vietų buvo sumažintas prekybos plotas, pavyzdžiui, nuo 9 kv. m iki 7,5 ar 6 kv. m – šie sprendimai reikalauja didelių papildomų investicijų ir dalyje vietų apsispręsta neinvestuoti į tokio koncepto naujus prekybinius kioskus.

Anot L. Kaminskaitės, visoje Lietuvoje toliau lieka veikti daugiau nei 50 „Lietuvos spauda“ kioskų.

„Reitan Convenience Lithuania“ priklauso vienai didžiausių Norvegijos kapitalo kompanijai „Reitan”, kuri veikia septyniose Skandinavijos ir Baltijos šalyse.

Į Lietuvą Norvegijos įmonė įžengė 2013 m., kai įsigijo bendrovę „Lietuvos spauda“, 2019 m. ji tapo „Caffeine“ kavinių tinklo savininke. Šiuo metu mūsų šalyje įmonei priklauso apie 200 prekybos vietų.

„Lietuvos spaudos“ tinklą prieš dešimtmetį sudarė apie 270 kioskų, tačiau ilgainiui dalies jų buvo atsisakyta, kiti rekonstruoti į „Narvesen“ prekės ženklo prekybos vietas.

Kaip penktadienį pranešė portalas 15min.lt, uždaromi šie „Lietuvos spaudos“ kioskai:

Valkininkų g. 7;
Gelvonų. g. 59:
Žirmūnų g.106;
Savanorių pr.191;
Laisvės pr. 77;
Kalvarijų g. 105;
Didlaukio g. 59a;
Šeškinės g. 59;
Lelevelio g. 2;
Kalvarijų g. 85;
Kalvarijų g. 61;
Žemynos g. 14;
Savanorių pr. 68;
Žirmūnų g. 2;
Antakalnio g. 50;
Dariaus ir Girėno g. 8;
Vilniaus g. 32/2;
L.Asanavičiūtės g. 20/2;
Parko g. 60.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)