Renginį organizuoja trys profesinės sąjungos – Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK), Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga (RJPS). Anot protesto organizatorių, eitynės prasidės Katedros aikštėje ir bus žygiuojama Seimo link, kur įvyks mitingas.

Kaip teigiama LPSK pranešime, protestu siekiama atkreipti dėmesį į tai, kad nors Europoje auga įmonių pelnai, o dividendų sumos muša rekordus, darbo užmokestis kyla nepakankamai sparčiai. Piktinamasi ir Europos Centrinio Banko palūkanų normų politika, kadangi ji skurdina individus, o bankams užtikrina aukštus pelnus.

Pasak organizatorių, bus protestuojama ir prieš „nesąžiningą“ mokesčių sistemą, kurioje daugiausiai sumoka dirbantys žmonės, kurie negauna prieinamų viešųjų paslaugų, o aukštas pajamas gaunantieji išvengia proporcingų mokesčių.

LPSK pirmininkė Inga Ruginienė priduria, kad eitynėmis taip pat bus skatinama stabdyti šiuo metu vykdomas viešojo sektoriaus reformas ir valstybinių įmonių „vertimą akcinėmis bendrovėmis“, dėl kurių kenčia visuomenė ir pačių bendrovių darbuotojai.

Be to, anot jos, bus reikalaujama, kad biudžetinių įstaigų darbo užmokestį reglamentuojantys įstatymai ir Vidaus tarnybos statuto pokyčiai būtų derinami su socialiniais partneriais, bei, kad vykdant viešųjų pirkimų konkursus, pirmenybė būtų teikiama socialiai atsakingoms įmonėms, kurių darbuotojai yra susibūrę į profesines sąjungas ir sudarę kolektyvines sutartis.