Planuojamo statyti projekto savininkas ir vystytojas – įmonių grupė „VPH", kuriai priklauso UAB „Vilniaus projektai 2“. Pastarosios įmonės direktorius Artūras Šukys „Delfi“ pasakojo, kad kol kas, kaip vadinsis planuojamas statyti prekybos centras, dar nėra aišku.

„Aš nenoriu užbėgti laikui už akių, nes tik dabar viešinimui yra atiduoti priešprojektiniai pasiūlymai. Daug daugiau galėsiu papasakoti, kai viešinimas bus baigtas, maždaug kovo viduryje“, – sakė vadovas.

Kol kas aišku tiek, kad naujasis prekybos centras užims 16 600 kv. metrų bendro ploto ir bus vieno aukšto, o jame įsikurs maždaug apie 20 nuomininkų.

„Mes, jį statydami dar ketiname sutvarkyti sankryžą su šalia pastatyta Dangeručio gatve. Šalia prekybos centro bus daugiau nei 500 automobilių parkavimo vietų, jis bus statomas pagal A++ energetinę klasę“, – sakė A. Šukys, tačiau pridūrė, kad kiek įmonė ketina investuoti, kol kas atskleisti negalintis.

Numatoma, jog statybos turėtų prasidėti 2021-ųjų IV ketv., o būti užbaigtos 2022 III ketv.

Paklaustas, ar pandemija yra tinkamas laikas imtis naujo prekybos centro statybų bei vystymo, jis tikino, kad nors ši situacija ir keičia tokių pastatų koncepciją, statybos nestoja.

„Laikai yra turintys gausybę iššūkių. Nepaisant to mes tikime, kad šie laikai turėtų stabilizuotis ir normalizuotis, o nepaisant iššūkių mes savo verslo nestabdome, tikime tuo, ką darome.

Žinoma, permąstome, kaip tai daryti, kokie pastatai turi būti ateityje statomi, kad daugiau patalpų turi turėti įėjimus iš lauko, ne tik iš vidaus, erdves formuoti saugesnes su paprastesniu patekimu, kad prie didžiosios dalies parduotuvių tu galėtum arčiau prisiparkuoti. Tai mes tą koncepciją darome atsižvelgiant į prekybos situaciją, bet pandemija mūsų nestabdo toliau plėtoti verslo ir daryti tai, ką mokame ir kuo tikime“, – vardijo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)