Pasak „AccuSource HR“ vadovo Dan Filby, padalinio kūrimui Lietuvos sostinėje daug įtakos turėjo ir bendradarbiavimas su vietos institucijomis, „Go Vilnius“, „Vilnius TechFusion“ ekosistema ir „Investuok Lietuvoje“, kurios padėjo susipažinti su miesto verslo galimybėmis.

Investuotojai Vilniuje ne tik ieškos darbuotojų sukurtos technologijos priežiūrai, bet ir kurs inovacijas, padėsiančias tiek vietiniams, tiek JAV veikiantiems verslams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vilnius išsiskyrė savo technologiniu pasiruošimu


24 metus veikianti darbuotojų patikros įmonė JAV turi platų padalinių tinklą ir yra viena iš šios verslo krypties pasaulinės asociacijos steigėjų. Vilniaus mieste bendrovė atidarys naują padalinį, kuriame kurs naujas technologijas, palengvinsiančias darbuotojų atrankos sistemas.

Kompanijos vadovas D. Filby pažymi, kad Lietuvos sostinę plėtrai pasirinko dėl čia esančios darbuotojų darbo etikos, švietimo sistemos ir žmonių technologinio raštingumo.

„Kai svarstėme Vilnių kaip vieną iš naujo padalinio atidarymo vietų, miestas mus nustebino savo išskirtiniu technologiniu pasiruošimu. Pastebėjome, kad čia dirbantys darbuotojai turi stiprų technologinį išsilavinimą, mieste gausu žmonių, dirbančių su programinės įrangos kūrimu.

Mūsų įmonėje inovacijos yra vienas svarbiausių pasaulėžiūros aspektų, tad labai svarbu, kad bendrovėje dirbantys žmonės turėtų visus techninius įgūdžius ir galėtų jais nustebinti mūsų klientus. Kartu mums didelį įspūdį paliko čia esanti švietimo sistema, žmonių gebėjimai ir „Vilnius TechFusion“ ekosistema, kurią sukūrė miesto technologijų bendruomenė.

Teko susipažinti su įvairiais žmonėmis, kurie kuria verslą Vilniuje: visur, kur buvau, vyravo technologijų kultūra, novatoriška dvasia ir išskirtinė energija. Vilniaus technologijų bendruomenės kultūra ir vertybės atspindi „AccuSource HR“ kultūrą ir vertybes, todėl puikiai tinka nuolatiniam mūsų organizacijos augimui“, – pažymi D. Filby.

Dan Filby

Vilniaus padalinyje bus kuriamos naujos technologijos


Vilnius garsėja technologijų sektoriaus darbo jėgos kokybe. Aukštos kvalifikacijos ir išsilavinę darbuotojai į Vilnių pritraukia aukščiausios kategorijos investuotojus. Ir nors kalbama, kad IT specialistų šalyje trūksta, D. Filby teigia, kad „AccuSource HR“ bus patraukli darbuotojams, nes šalyje sieks sukurti naujas technologijas.

„Vienas iš dalykų, dėl kurių esame tikrai įdomūs potencialiems darbuotojams, yra tai, jog Vilniaus padalinyje bus kuriamos naujos technologijos. Darbas prie naujų projektų – savaime įdomus ir keliantis daug iššūkių. Nesistengsime pritraukti darbuotojų vien tik atlyginimo dydžiu ar papildomomis socialinėmis garantijos, leisime jiems patirti atradimo ir naujo kūrimo džiaugsmą. Aš pats dvidešimt metų praleidau Silicio slėnyje ir žinau, kaip sukurti naujus, žadą atimančius produktus, o savo patirtimi esu pasiryžęs pasidalinti ir su vietiniais darbuotojais“, – sako įmonės vadovas.

Bendradarbiaus su vietiniais verslais

Kuriant aukštųjų technologijų įmonės padalinį kitoje šalyje būtina įsilieti į jos verslo ekosistemą. Įvairūs renginiai, susitikimai ar pokalbiai gali ne tik padėti suprasti valstybės verslo pobūdį ir jo problemas, bet ir rasti tinkamų darbuotojų ar ryšių. Pasak D. Filby, susipažinimas su bendruomene gali atverti įvairias galimybes ir naujas rinkas.

„Mes jau pradėjome bendradarbiavimą su keliomis įmonėmis: buvau susitikęs su jų atstovais, užmezgėme santykius ir palaikome su jomis ryšį. Sieksime su visa verslo bendruomene palaikyti draugiškus santykius ir padėti, jei jos nariai kreipsis pagalbos. Turiu sukaupęs didžiulę patirtį, tad mano pagalba galėtų praversti įvairioms įmonėms, neskaitant jų profilio“, – įsitikinęs „AccuSource HR“ vadovas D. Filby.

„AccuSource HR“ daugiau nei 20 metų darbuotojų biografijos patikrinimo srityje veikianti įmonė, kurios būstinė įsikūrusi Finikse, Arizonoje. Per savo veiklos laikotarpį kompanija už savo veiklą pelnė įvairius apdovanojimus ir yra pripažinta „Professional Background Screening Association“ (PBSA), narė ir viena iš steigėjų. Įmonėje dirba aukštą kvalifikaciją ir didžiulę patirtį sukaupę darbuotojai, siekiantys tobulinti darbuotojų biografijos patikrinimo technologijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją