Tačiau išvydus tokį vaizdelį apsigauti nereikėtų. Antradienį „Iki“ pristatė darbuotojų mokymų centrą, kur šiame tinkle dirbti besiruošiantys žmonės galės išmokti amato subtilybių.

Įsikūrė virš tikros parduotuvės

Netikra parduotuvė įsikūrusi virš tikrosios, antrame aukšte, tik čia, kas panorėję, jau nepaklius. Mokymų centras skirtas apmokyti šiame prekybos tinkle norinčius dirbti žmones – kasininkus, salės darbuotojus, kepėjus.

Tik įėjus vidun galima matyti dailiai sudėliotas plastikines paprikas, apelsinus ir net tortus. Šalia rikiuojasi ir kelios kasos, kur darbuotojai gali mokytis dirbti su grynaisiais pinigais.

„Palink“ Prekybos tinklo valdymo direktorė Lina Muižienė sakė, kad idėja įkurti tokį centrą kilo remiantis kitų šalių pavyzdžiu.

„Idėja atėjo bendraujant su mūsų kolegomis. Pirmieji mokymų centrai buvo atidaryti Čekijoje 2015 m. Kadangi kolegos fiksavo gerus rezultatus, mes nusprendėme tokį centrą atidaryti ir čia“, – sakė L.Muižienė.

Jos teigimu, mokymų centre darbuotojai bus supažindinami su prekybos tinklo pasaulėžiūra, darbo specifika.

„Mokymų programas mes turėjome ir anksčiau, mokymai vykdavo, tačiau tokie mokymai, kokie vykdavo, būdavo ne tokie geri. Jie vykdavo realioje parduotuvėje ir jie mokydavosi dirbti su realiais pinigais, jiems būdavo didelis stresas, juos mokė kitas darbuotojas“, – pasakojo l.Muižienė ir pridūrė, kad prekybos tinklas per mėnesį įdarbina apie 260 darbuotojų.

Mokymų centre mokytis dirbti galės nauji darbuotojai, taip pat bus keliamos jau dirbančių kompetencijos.

„Jame bus ruošiami darbuotojai iš 26 miestų. Žmonės važiuos mokytis čia. Per metus planuojame vidutiniškai apmokyti apie 1 tūkst. darbuotojų“, – teigė prekybos tinklo valdymo direktorė.

Investavo 30 tūkst.

Mokymai, pasak L.Muižienės, vyks nedidelėse grupelėse ir vienu metu dirbti mokysis apie 10-15 žmonių. Jie truks apie 2 dienas.

„Čia vyks dviejų rūšių mokymo programos: kasininko pardavėjo arba šviežių sveriamų skyrių programa. Susitarimas yra aiškus, nė vienas darbuotojas negalės pradėti darbo parduotuvėje nepraėjęs šių mokymų“, – teigė ji.

„Iki“ atstovai atskleidė, kad toks mokymų centro įrengimas ir atidarymas pareikalavo maždaug 30 tūkst. Eur investicijų.

„Čia bus siekiama pristatyti ir pačią įmonę, kad žmonės suvoktų, kur atėjo. Tikimės didesnio efektyvumo, nes iš praktikos matome, kad naujas darbuotojas pirmąjį mėnesį dirba dukart lėčiau, nei patyręs darbuotojas“, – sakė l.Muižienė.

Atidarys 20 naujų parduotuvių

„Palink“ generalinis direktorius Gerard Rog sakė, kad artimiausiu metu „Iki“ planuoja atidaryti apie 20 naujų parduotuvių ir dar 30-tyje atlikti renovaciją.

„Tikiuosi mes naujas parduotuves atidarysime trijų metų bėgyje. Tai pareikalaus laiko“, – sakė jis ir pridūrė, kad dar 30-tyje bus atliekama renovacija.

„Mes norime, kad žmonės galėtų apsipirkti greitai ir gautų patarimų. Labai svarbu turėti tampų ryšį su pirkėjų ir aprūpinti jo poreikius, pasiūlyti gerą kainą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)