Mokslininkai ir praktikai iš įvairių šalių dalysis tyrimais, įžvalgomis ir pasiūlymais, pranešė valstybės įmonė „Oro navigacija“.

Konferencijoje pranešimus skaitys ekspertai iš Centrinio Europos funkcinio oro erdvės bloko (FABEC), Eurokontrolės, „Airbus“ ir kiti. Renginyje dalyvaus už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

Konferenciją kartu su partneriais organizuojanti „Oro navigacija“ teigia, kad iki amžiaus vidurio Europos aviacijos sektorius sieks sumažinti CO2 emisiją iki nulio.

„Siekiant įgyvendinti šį uždavinį, prisidėti turės visi sektoriaus dalyviai, įskaitant ir oro eismo valdymo paslaugų tiekėjus“, – rašoma pranešime.

Anot bendrovės, aviacijoje slypi didelis potencialas mažinti CO2 emisiją. Europos aplinkos agentūros duomenimis, už 13,9 proc. jos atsakinga būtent aviacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją