Nuo gegužės vartotojams, už vandenį atsiskaitantiems butuose, vandens kaina ūgtelėjo 35 proc., nuo 4,37 Lt už kubinį metrą su PVM, iki 5,88 Lt. Už kubą šalto vandens gyventojams teks mokėti 1,51 litu daugiau.

Tiesa, kainą numatyta didinti mažiau, nei prašė „Vilniaus vandenys“.

Mažės gyventojų mokamas abonentinis mokestis už skaitiklius: jeigu skaitiklis priklauso „Vilniaus vandenims“, gyventojams teks mokėti nebe 3,92 lito su PVM mėnesinį abonentinį mokestį, o mažiau – 3,27 lito.

Kai apskaitos prietaisas yra nuosavas, mėnesio abonentinis mokestis sumažės nuo 2,37 lito, iki 2,19 lito.

Jei šeima per mėnesį sunaudoja 4 kubus šalto vandens, jų mokėjimai, neskaičiuojant abonentinio mokesčio, per mėnesį padidėtų 6,04 lito: nuo 17,48 lito iki 23,52 lito.

Vanduo brangs ir namų savininkams

Gyvenantiems individualiuose namuose už kubą vandens teks mokėti nebe 4,37 Lt už kubinį metrą su PVM, o 5,34 lito už kubinį metrą su PVM.

Daugiau namų gyventojams teks pakloti ir abonentinio mokesčio. Kai skaitiklis priklauso „Vilniaus vandenims“, jiems kas mėnesį teks mokėti nebe 2,95 Lt su PVM, o 3,76 Lt.

Kai skaitiklis yra nuosavas, mokestis padidės nuo 1,63 Lt iki 2,36 Lt.

„Vilniaus vandenys“ paaiškina, kad kainos turi didėti dėl 2013-2015 m. bendrovės plėtros programos, kuriai įgyvendinti reikia daugiau kaip 240 mln. litų investicijų.

Šioms kainoms siūlyta pritarti pernai rudenį, kainos turėjo įsigalioti po savivaldybių tarybų sprendimų. Tačiau Vilniaus miesto, Vilniaus rajono bei Šalčininkų rajonų savivaldybės šiam sprendimui nepritarė, bet kartu nepateikė ir alternatyvių pasiūlymų.

Galiausiai Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, siekdama užtikrinti, kad geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugos būtų teikiamos būtinosiomis sąnaudomis pagrįstomis kainomis, nusprendė jas nustatyti vienašališka.

Naujos kainos galios iki 2015 m. gruodžio 31 d., paskutinį kartą „Vilniaus vandenų“ paslaugų kainos buvo keičiamos 2011 m. rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)