Centro atidarymo ceremonijoje simbolinę raudoną juostą kirpo ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė ir Uzbekistano užsienio reikalų viceministras Gairatas Fazilovas. Renginyje taip pat dalyvavo vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, Uzbekistano ambasadorius Latvijoje Kadambay Sultanovas, Uzbekistano užsienio reikalų viceministro Gairato Fazilovo vadovaujama delegacija.

„Uzbekistano prezidentas Shavkatas Mirziyoyevas kiekvienoje draugiškoje šalyje siekia atidaryti prekybos namus ir taip didinti bei stiprinti verslo ir ekonominius ryšius su Europa, kurti naujus tarpvalstybinius bendradarbiavimo tiltus. Tokiu būdu sudaryti ekonomikos plėtros ilgalaikę strategiją, numatyti naujas aukštumas bei suteikti patrauklias verslo galimybes savo verslininkams“, – rašoma pranešime.

Atidarymo metu tiesiogiai pasirašytas susitarimas su bendrove „LLC Ilyasov“, kuri apima bendradarbiavimą žemės ūkio sektoriuje ir žemės ūkio produktų pirkimo sutartį, kurios bendra vertė – 10 mln. JAV dolerių.

Taip pat pasirašyta prekės ženklo „Mac Caldo“ produktų atstovo ir platintojo ES šalyse sutartis, kurios bendra vertė – 5 mln. JAV dolerių.

Dar skelbiama, kad prekybos namai yra reikšmingas trąšų verslo dalyvis ir svarbus Uzbekistano importo prekybos partneris, turintis vieną didžiausių pardavimo tinklų šioje pramonės šakoje. Per praeitų metų antrą pusmetį iš Uzbekistano į Lietuvą įvežta apie 25 tūkst. tonų trąšų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją