Per 1999-2000 ūkinius metus, kurie prasideda liepos pradžioje, bendrovė buvo patyrusi 19 mln. litų nuostolių, trečiadienį pranešė "Vilniaus šilumos tinklų" vyriausiasis finansininkas Vytautas Švogžlys.

Iš pagrindinės veiklos elektrą ir šilumos energiją gaminanti bendrovė per praėjusius ūkinius metus gavo 5,7 mln. litų pelno, tuo tarpu 1999-2000 ūkiniais metais iš pagrindinės veiklos buvo patirta 3,5 mln. litų nuostolių.

"Gerų rezultatų pavyko pasiekti sumažinus bendrovės darbuotojų skaičių, įvedus griežtą taupymo režimą bei įdiegus naują įrangą, padedančią taupyti žaliavas ir energiją", - sakė V.Švogžlys.

Pasak jo, per metus darbuotojų sumažėjo maždaug 100, dalyje sostinės namų buvo įdiegti automatizuoti šildymo punktai, gerokai buvo sumažintos bendrovės išlaidos.

2000-2001 ūkiniais metais "Vilniaus šilumos tinklų" apyvarta buvo 321,6 mln. litų, arba 3,1 proc. mažesnė nei praėjusiais metais, kai ji siekė 331,9 mln. litų.

Kaip žinoma, Vilniaus savivaldybė liepos mėnesį paskelbė "Vilniaus šilumos tinklų" ilgalaikės turto nuomos ir valdymo konkursą, kuriame panoro dalyvauti keturios užsienio bendrovės ir vienas konsorciumas.

Peržiūrėjus dokumentus buvo nuspręsta, kad konkurso reikalavimus atitinka ir jame gali dalyvauti Prancūzijos įmonė "Dalkia", SUEZ grupės energetikos įmonės "Tractebel" dukterinė įmonė "ELYO S.A." ir bendrovių "Sydkraft AB" bei "International Waterdevelopment BV" sudarytas konsorciumas. Savo pasiūlymus potencialūs investuotojai galės pateikti iki spalio 2 dienos, o konkurso nugalėtojas turėtų būti paskelbtas iki 2002 metų sausio 2 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją