VPT daugiau kaip prieš mėnesį paskelbė nustačiusi, kad su bendrovėmis „Naujamiesčio būstas“, „Aketonas“ ir „Vilniaus Zunda“ sudarytos sutartys yra niekinės ir turi būti nutrauktos. Viešųjų pirkimų konkursuose, kuriuos laimėjo šios bendrovės, nustatytas ne vienas pažeidimas, turėjęs įtakos konkursų rezultatams ir sutarčių vykdymui. Dar prieš mėnesį savivaldybės atstovai žadėjo, kad sutartys bus nutrauktos. Tačiau dabar sostinės valdžia persigalvojo ir nutarė nepaisyti VPT raginimo atsisakyti šių bendrovių paslaugų.

„Sutartys nėra nutrauktos. Jiems („Naujamiesčio būstui“, „Aketonui“ ir „Vilniaus Zundai“ – DELFI) duotas laikas susitvarkyti. Iš jų už neatliktus darbus išskaičiuotos atitinkamos sumos. Ir jie dirba toliau. Ne, sutarčių nenutrauksime“, - DELFI sakė laikinasis sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gerardas Aidigintas Jurkonis.

Jis neslėpė, kad tokiam sprendimui įtakos turėjo ir valdžių kaita. „Matote, prieš rinkimus... Paskui rinkimai praėjo. Keičiasi šiek tiek situacija. Sprendimas toks, kad dar palikti ir leisti pasitaisyti, - kalbėjo G. A. Jurkonis. – Čia, pirmoje eilėje, nuo politikų priklauso. Administracija daro taip, kaip parašyta. O rašo politikai.“

VPT buvo informuota apie pasikeitusią Vilniaus valdžios valią. „Balandžio 19 d. gavome raštą, kuriame nurodoma, kad jie nesvarsto sutarčių nutraukimo galimybės. Taip pat buvome informuoti, kad savivaldybė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, kad mūsų vertinimo išvados būtų panaikintos. Bylinėsimės“, - DELFI sakė VPT atstovė spaudai Aušra Pocienė.

Trims sostinės gatves ir šaligatvius prižiūrinčioms bendrovėms savivaldybė įsipareigojo per trejus metus sumokėti apie 28 mln. Lt. Sutarties su „Vilniaus Zunda“ suma siekia daugiau kaip 5,41 mln. Lt. „Aketonui“ bei jos partnerei, bendrovei „Gamtovaizdis“, savivaldybė turėtų sumokėti 9,66 mln. Lt. Didžiausia pyrago dalis teko „Naujamiesčio būstui“ ir šią įmonę valdančiai koncerno „Icor“ (ankstesnis pavadinimas – „Rubicon Group“) bendrovei „City Service“. Joms per trejus metus savivaldybė turėtų atriekti beveik 13 mln. Lt.

Beje, būtent su šių bendrovių atstovais Vilniaus meras Artūras Zuokas trečiadienį važinėjosi po Vilnių ir vertino šaligatvių priežiūrą. A. Zuokas žada naujas investicijas, kurios esą leistų kiemsargių šluotas pakeisti nauja, modernia technika. Pinigų šioms reikmėms meras žada rasti padvigubinęs pajamas iš privatizacijos. Savivaldybė skelbia, kad privatizacijos pajamų planas šiais metais turėtų būti gerokai viršytas – iš miesto turto pardavimo tikimasi uždribti ne 18, o 37 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją