Pasak miesto savivaldybės pranešimo, sukurta programa padės susirasti darbą tiems, kuriems sudėtingiau integruotis į darbo rinką: nėščiosioms, buvusiems globos namų auklėtiniams, prekybos žmonėmis aukoms, neįgaliesiems, iš laisvės atėmimo vietų grįžusiems asmenims, taip pat asmenims, turintiems pabėgėlio statusą, gaunantiems papildomą ar laikinąją apsaugą ir kitiems, susiduriantiems su iššūkiais darbo rinkoje.

„Priėmus šią Užimtumo didinimo programą, naudą pajus šimtai vilniečių, kurie šiuo metu sunkiai randa norimą darbą. Aktyviai skatinsime vilniečių užimtumą ir aktyvumą, padėsime kelti kvalifikaciją, integruotis į darbo rinką, joje išsilaikyti ir įgyti daug naudingų praktinių įgūdžių“, – sakė Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Jonas Bartlingas.

Pasak jo, visa tai padės susirasti darbą, mažins socialinę įtampą ir atskirtį bendruomenėje.

Užimtumo didinimo programoje, pasak pranešimo, galės dalyvauti tiek darbo ieškantys, tiek laisvas darbo vietas siūlantys. Darbdaviai galės būti savivaldybės įmonės, akcinės, uždarosios akcinės bendrovės, socialines paslaugas teikiančios ar ne pelno siekiančios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, labdaros ir paramos fondai bei biudžetinės ir viešosios įstaigos, kurių valdyme dalyvauja savivaldybės administracija, seniūnijos bei verslo įmonės, kurios veiklą vykdo sostinėje.

Pirmenybė Užimtumo didinimo programoje dalyvausiantiems darbdaviams bus teikiama darbdaviams, kurie įsipareigos įdarbinti savo įmonėje vieną ir daugiau neįgalių asmenų, taip pat – teiks asmeninio asistento paslaugą negalią turintiems asmenims ar prieinama forma ir technologijomis, kurios atitinka jo neįgalumo pobūdį, teiks pagalbą sprendžiant buityje kylančias problemas.

Tarybos patvirtinta Užimtumo didinimo programa bus vykdoma 2019-2020 metais, jos pradžia numatoma gegužę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)