„Mūsų verslas yra susijęs su inžinieriniais, gamybiniais sprendimais ir projektavimo darbais. Gamykla leis daryti daug didesnius ir platesnius projektus. Dabar mes galėsime ne tik tęsti, ką darėme anksčiau – naujinant lėktuvų salonus, sėdynes, užvalkalus ar pan. Dabar, įrengę daug vienokių ar kitokių staklių, mes pradėsime kai kuriuos komponentus ir gaminti“, – ketvirtadienį, būstinės atidarymo ceremonijos metu, teigė L. Skukauskas.

Įmonės vadovas taip pat tikisi, kad ši gamykla paskatins tolimesnę plėtrą, specialistų prisijungimą ar net naujų orlaivių komponentų, dizaino elementų sukūrimą.

„Ar paskatins plėstis Lietuvoje, tai vienareikšmiškai. Prie mūsų prisijungs jauni žmonės, jie atras čia sau vietos, dalyvaudami tyrimuose ir testavime, kurdami naujus gaminius, naujus komponentus lėktuvams. Galbūt net naujus dizainus lėktuvams“, – aiškino jis.

Tuo metu ekonomikos ir inovacijų viceministrė Neringa Morozaite-Rasmussen teigė, kad tokia bendrovės plėtra prisideda prie Lietuvos inovacijos prioritetų ir aviacijos sektoriaus plėtros.

„Norėčiau padėkoti jums kaip inovatoriams, kurie plečiasi, kurie siūlo vis daugiau paslaugų ir produktų ir kurie prisideda prie Lietuvos aviacijos sektoriaus augimo. Inžinerija, kuriai priklauso aviacija, informacinės technologijos ir biotechnologijos – tai Lietuvos prioritetai ir kuriuose augame ir stengiamės augti“, – sakė N. Morozaitė-Rasmussen.

Viceministrė taip pat padėkoje „J&C Aero“ už bendrovės indėlį padedant asmenų su negalia integracijai. Ji priminė, kad būtent ši įmonė kuria „Jump Seat Duo“ – įrenginį, kuris veikia tiek kaip sėdynė skrydžio palydovui, tiek ir kaip vežimėlis asmeniui su negalia.

„Inovacija, tai nėra tik tuščias žodis, bet ir būdas padėti žmonėms. Ir mes dėkingi už jūsų pastangas, kurios leido žmonėms su negalia pasinaudoti aviacijos paslaugomis“, – teigė viceministrė.

„J&C Aero“, tai orlaivių interjero projektavimo bei gamybos bendrovė, teikianti lėktuvų ir jų komponentų priežiūros, tinkamumo skraidyti užtikrinimo, salonų atnaujinimo ir įrengimo paslaugas.

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje šiuo metu dirba 147 asmenys. „J&C Aero“ apyvarta – apie 10 mln. eurų per metus.

2023 m. „J&C Aero“ atnaujino Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio naudojamą „Airbus A319“ lėktuvą. Taip pat, anot L. Skukausko, bendrovė prisidėjo prie Jungtinės Karalystės karališkosios šeimos lėktuvo modernizacijos, pakeičiant orlaivio heraldiką į priklausančią karaliui Karoliui III.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)