Prieš savaitę jau prasidėjo „Vilniaus pieno kombinato“ pastatų griovimo ir teritorijos valymo darbai. Tai bus bene pats didžiausias pastatų griovimas ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje.

Iš kombinato teritorijos į didžiausius sostinės sąvartynus planuojama išvežti net 250 tūkst. kubinių metrų šiukšlių, bus nugriauta apie 37 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatų. Visus sovietinius laikus menančius pastatus nugriauti ir teritoriją paruošti naujoms statyboms planuojama dar iki šių metų birželio. Griovimo darbai bendrovei „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ kainuos apie 4 mln. litų.

Naujasis prekybos ir pramogų centras „Panorama“ iškils išvalytame 5 ha. ploto sklype. Po trijų aukštų pastatu bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, taip pat bus sutvarkyta kelių ir aplinkos infrastruktūra.

Šiuo metu kuriamo „Panoramos“ projekto architektus iš Lietuvos konsultuoja Suomijos ir Didžiosios Britanijos architektai bei specialistai, turintys ilgametę pasaulinę prekybos centrų projektavimo patirtį. Planuojama, kad „Panorama“ atvers savo duris lankytojams jau 2007 metų pradžioje. Plačiajai visuomenei projektas bus pristatytas kito mėnesio pabaigoje.

„Merko“ priklausanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ savo veiklą pradėjo 1999 metais. Šiuo metu „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ plėtoja biurų pastato, komercijos ir prekybos centro, viešbučio ir komercinių patalpų komplekso bei daugiabučių gyvenamųjų namų projektus.

Paskutinis „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ įgyvendintas projektas – Laisvės prospekte esantis „A“ klasės biurų pastatas „L3“, kuris jau baigiamas iš nuomoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją