Siekiant suteikti trupei oficialų statusą ir galimybę vystyti veiklą ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvoje bei užsienyje, pernai liepą operos trupės „Bohemiečiai“ pagrindu buvo įsteigta VšĮ „Vilniaus miesto opera“.

Trupė jau 5-erius metus vykdo labai plačią muzikinę, meninę, švietėjišką ir profesionalią veiklą. Pasak pačių „bohemiečių“, pavadinimas „Vilniaus miesto opera“ pasirinktas neatsitiktinai – trupės veikla labai susijusi su Vilniumi. „Vilniaus miesto operoje“ telkiasi patys žymiausi Vilniaus ir Lietuvos operos, klasikinės muzikos atlikėjai, menininkai, kurie užaugo ir išsilavinimą įgijo Vilniuje, o dabar dirba garsiausiuose užsienio teatruose. Susibūrę, jie kuria tarptautinės vertės klasikinės kultūros projektus, kurie garsina Vilnių visame pasaulyje.

Vykdydama sprendimą, Savivaldybė neatlygintai priims 1/3 įstaigos kapitalo dalies ir turės 1 balsą visuotiniame dalininkų susirinkime.

2012 metais Savivaldybė tapo VšĮ Lietuvos konferencijų biuro, VšĮ Miesto futbolo draugijos „Žalgiris“, VšĮ Žaliosios energetikos centro, Všį Sostinės moterų krepšinio klubo dalininke.

Buvimas viešųjų įstaigų dalininke nesuteikia finansinės naudos, nes tai nėra pelno siekiančios organizacijos. Tokių įstaigų dalininkės vaidmuo svarbus tuo, kad savivaldybė gali prisidėti prie visuomenei ir miestui reikalingų įstaigų veiklos, dalyvauja ir balsuoja dalininkų susirinkimuose, kuriuose yra priimami svarbiausi įstaigų veiklos sprendimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)