Šeštadienio vakarą iš kavinės namo skubančių merginų būrelį sostinės senamiestyje sustabdo apsaugos darbuotojas. Vyras paklausia merginų, ar šios neieško darbo, o kartu į rankas įgrūda skrajutę, kurioje aiškiai aprašytas darbo pasiūlymas.

„Išskirtinis pasiūlymas studentėms, - rašoma skrajutėje. - Norite studijuoti Vilniuje, bet neturite pinigų mokslams? Pilnai apmokėsime Jūsų studijas Vilniuje. Neturite kur gyventi Vilniuje? Dirbdamos su mumis Jūs turėsite puikia galimybę gyventi, mokytis ir gerai užsidirbti Vilniuje“.

Merginos įsidarbinti „Oldtauno striptizo klube“ kviečiamos pažadais, kad joms bus visiškai apmokėtos studijos, suteiktas gyvenamasis plotas bei galimybė daug užsidirbti.

Studentes žadama apmokyti šokti striptizą, bet kartu tikinama, jog intymių paslaugų teikti neteks.

DELFI susisiekus skrajutėje nurodytu numeriu atsiliepęs vaikinas nepuola pasakoti darbo sąlygų. Paklaustas, ar tinka darbui ir nestandartinių dydžių merginos, striptizo klubo darbuotojas teigė, kad viską aptarti detaliau reikėtų susitikus gyvai. Pasak jo, išmokti šokti galima per dvi savaites, kartu padedama atsikratyti nusirengimo baimės, jei tokia yra.

„Oldauno striptizo klubo“ direktorius Jonas Žagminas pripažino, kad šiame sektoriuje darbo jėgos trūkumas jaučiamas jau apie dešimt metų.

„Mūsų srityje šokėjų trūkumas stipriai pradėjo jaustis įstojus į ES, nes atsivėrė sienos ir šokėjos plūstelėjo į Vakarus. Nuolat esame priversti ieškoti būdų kaip pritraukti ar sudominti daugiau merginų, norinčių šokti, todėl imamės gana įdomių ir nestandartinių būdų, - paklaustas, kodėl šokėjų ieško Vilniaus gatvėse dalinant skrajutes, atsakė jis. - Dar vienas, gana svarbus aspektas – visuomenės požiūris į striptizo šokėjas kaip į seniausios profesijos atstoves, todėl turime merginoms įrodyti, kad jų būsimas darbas tikrai neturi nieko bendro su seniausia pasaulyje profesija. Mūsų tikslas – parduoti kokybišką reginį ir sukurti lankytojams linksmą ir neįpareigojančią atmosferą“.

J. Žagminas teigė, kad klubui vyriškos lyties šokėjų neieškoma – domina tik merginos.

Paklaustas, kaip kilo mintis pasiūlyti būsimoms šokėjoms studijų apmokėjimą, striptizo klubo vadovas atsakė: „Pagalvojome, kad yra daugybė gabių merginų, norinčių studijuoti prestižinėse ir brangiai kainuojančiose studijose, bet joms neleidžia materialinė padėtis, todėl pagalvojome taip padėti, nes daugybė merginų, šokančių pas mus, yra baigusios aukštąsias studijas ir net magistrantūras“.

Pašnekovas teigė, kad bandymai skrajutėmis pritraukti naujų darbuotojų paskatino didesnį merginų susidomėjimą, tačiau dar didesnio aktyvumo laukiama vasaros pabaigoje.

DELFI primena, kad striptizo klubai ne kartą buvo įkliuvę klientams siūlantys ir nelegalias paslaugas. Prieš trejus metus į teisėsaugos akiratį pakliuvo naktinis klubas „Eden“. Tuomet nustatyta, kad merginos paslaugas teikdavo Vilniaus viešbučiuose.

Daugiau nei prieš metus visuomenės dėmesį patraukė ir naktinis klubas Klaipėdoje, kuriame taip pat buvo įtariamas sąvadavimas ir prostitucija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)