„Pagrindinė sumos dalis yra už šildymo paslaugas, kurias „Vilniaus energija“ teikia Vilniaus švietimos įstaigoms – darželiams ir mokykloms. Paskutinius kelerius metus praktiškai nė viena sąskaita nebuvo apmokėta. „Vilniaus energija“ iki šiol toleravo savivaldybės nemokėjimą ir prieš kelis mėnesius pasikeitus Vilniaus miesto savivaldybės vadovybei, prasidėjo aktyvios atakos prieš savivaldybę, kad ta skola turi būti padengta“,- „Žinių radijui“ sakė Vilniaus savivaldybės vicemeras Valdas Benkunskas.

Savivaldybės administracija aktyviai diskutavo su „Vilniaus energija“ dėl galimybės tą skolą sumokėti, mes neneigiame, kad ta skola egzistuoja, bet yra variantų, kaip tą skolą sumokėti. Turbūt bendrovė pasirinko teisinį kelią, tai yra jos valia, tad ta diskusija turbūt persikels į teismą,- teigė V. Benkunskas.

„Dėjom pastangas ir dabar esame nusiteikę susitarti be teismo, net ir prasidėjus teisminiam procesui. Apie tai ne kartą kalbėjome su savivaldybe“,– teigė „Vilniaus energija“ atstovas Nerijus Mikalajūnas.

„Mes buvome priversti kreiptis į teismą, nes mus į teismą padavė tiesiogiai savivaldybės valdoma įmonė „Vilniaus vandenys“, reikalaudama 15 mln. eurų skolos. Mes taip pat neneigiame šitos skolos, kaip ir savivaldybė neneigia 27 mln. eurų skolos – red.“,– „Žinių radijui“ sakė N. Mikalajūnas. 

„Visada manėme, kad, kuomet savivaldybė skolinga 27 mln. eurų, mes tikra negalime sumokėti savo 15. Dėl to siūlome sudengti šitas skolas ir tokiu būdu panaikinti mūsų skolą „Vilniaus vandenims“ ir stipriai sumažinti savivaldybės skolą „Vilniaus energijai“. Nereikėtų nei teistis, nei mokėti palūkanų, nei mokėti teisininkams. Iki šiol bandome įtikinti, kad tikrai teistis nereikia“, – sakė N. Mikalajūnas.