„Kol vyksta naujos gamyklos projektavimo darbai, o statybos žaliavos bei darbai išlaiko augimo tendenciją, 20 mln. eurų investicijas Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje vertiname kaip preliminarias“, – pranešime sakė „Vilmers“ vadovas Ovidijus Jalonskis.

Pasak jo, į šią siumą neįskaičiuojama planuojama įsigyti nauja gamybos įranga.

„Dvigubai išplėstas gamyklos plotas ir beveik 50 proc. padidintas darbuotojų skaičius mums leis patenkinti paklausą ir išauginti apyvartą apytiksliai 3 kartus iki 80 mln. eurų“, – pabrėžė O. Jalonskis.

Šiemet „Vilmers“ ketina vykdyti naujos baldų gamyklos projektavimo ir sklypo paruošimo darbus, gamybą tikimasi pradėti kitų metų pabaigoje arba 2023 metų pradžioje.

„Vilmers“ šiuo metu dirba buvusios televizorių gamyklos „Tauras“ patalpose, kur užima 21 tūkst. kv. metrų plotą. Planuojama, kad Šiaulių LEZ iškils 42 tūkst. kv. metrų ploto gamykla, kurioje bus apie 800 darbo vietų.

Šiuo metu „Vilmers“ yra įdarbinusi apie 470 žmonių, po investicijų planuojama sukurti dar apie 300 darbo vietų.

Bendrovė beveik visą savo produkciją – apie 98 proc. – eksportuoja į užsienį. Didžiausios jos rinkos yra Norvegija, JAV ir Kanada.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija trečiadienį pranešė su bendrove ketinanti pasirašyti stambaus projekto investicijų sutartį pagal žaliojo koridoriaus priemonę.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, jog „Vilmers“ pernai gavo 26,1 mln. eurų pajamų ir uždirbo 1,85 mln. eurų grynojo pelno.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)