L. Vilimas teigė, kad pozityviai yra vertinamos iniciatyvos, kurios iš esmės stiprina konkurencinę aplinką, vartotojų apsaugą ir atitinkamai institucijų funkcijas.

„Tai ką išgirdome, ta kryptis, jai pritariame. Dabar kiekviena priemonė, kur išvardyta jos sėkmė priklausys nuo to, kaip ji bus įgyvendinta. Šiam momentui dar sunku vertinti, kaip tai suveiks, bet jei kaip kurios institucijų stiprinimo priemonės suveiks ir institucijos tomis papildomomis suteiktomis galiomis naudosis ir per tai konkurencinė aplinka mažmeninės prekybos sektoriuje gerės, tai vertiname pozityviai“, – teigė jis.

Tačiau klausimų kyla dėl „vaučerių“ sistemos ir tikrinimo, kaip naudojama valstybinė žemė ant kurios stovi prekybos tinklai. Žemės ūkio ministras teigė, kad iš 700 prekybos tinklų parduotuvių, 400 stovi ant valstybinės žemės.

„Tikrai vertinu pozityviai tą momentą dėl pačių „vaučerių“ idėjos, kad Žemės ūkio ministerija turės kreiptis į Europos Komisiją. Tai ir buvo įvardinta, kad tai yra valstybės parama verslo tam tikram sektoriui ir Europos Komisija pasisakys, ar galimas toks modelis, kokia apimtimi, tada bus galima detaliau vertinti, nes mes kaip organizacija visada pasisakome už lygias konkurencines sąlygas visam verslui ir visiems vartotojams. Šiuo atveju gal ir teisingai siekiama išskirti jaunas šeimas arba turinčias ikimokyklinio amžiaus vaikus, bet šiuo atveju nesu labai tikras, ar tikrai yra gerai išskirti labai smulkius verslo subjektus, nes jeigu taikoma į jautriausias socialines grupes, ar tą pačią grupę turinčius ikimokyklinio amžiaus vaikus, tai kodėl apriboti jų pasirinkimą eiti apsipirkti ten, kur jie norėtų ir tada kompensuoti dalį pajamų? Bet labai priklausys nuo to ką pasakys Europos Komisija dėl šitų priemonių.

Kelia klausimų, kodėl tik prekybos įmonės tikrinamos, kur jos stovi, nes mes valstybinės žemės dalinai visi žmonės ir savininkai esame suinteresuoti, kad visi, kam ji patikėta, naudotumėmės pagal paskirtį ir teisingai. Kavinės, įvairūs kiti verslai taip pat stovi ant valstybinės žemės, kodėl paimti tikrinti tik prekybos tinklus šioje vietoje negaliu pasakyti. Jei taip jau nuspręsta, ši priemonė visiems verslo subjektams turi būti taikoma, kurie yra ant valstybinės žemės“, – žurnalistams teigė L. Vilimas.

Jis kritikavo ir idėją viešai skelbti produktų kainų grandinę. Pasak jo, pati valstybė mažina konkurenciją, nes atskleidžia konkurentų kainas.

DELFI primena, kad trečiadienį Vyriausybėje pristatyta, jog „vaučerių“ sistema veiks tik elektronine forma – SMS žinutėmis arba mobiliosiose programėlėse. 20 proc. nuolaida galės naudotis ties, kurie augina ikimokyklinio amžiaus vaikus. Bus galima įsigyti daugiausia 3 „vaučerius“ per mėnesį, vieno galiojimo trukmė bus mėnuo. Jais atsiskaityti bus galima mažose prkeybos vietose, kol kas numatyta, kad tai vietos kuriose dirba iki 10 darbuotojų, o metinė apyvarta iki 300 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)