„Galiu visus nuraminti – įmonė sėkmingai dirba ir dirbs, kepame duoną“, – portalui ve.lt. sakė „Klaipėdos duonos“ vadovas Kęstutis Dulkis.

Pasak vadovo, „Vikonda“ turi ambiciją ateiti į duonos kepimo rinką, todėl galbūt kalbasi ir su kitais duonos kepėjais Lietuvoje dėl jų akcijų įsigijimo.

Praėjusią savaitę „Vikonda“ kreipėsi į Konkurencijos tarybą. Grupė ketina įsigyti 66,8 proc. „Klaipėdos duonos“ akcijų ir netiesiogiai – 88,48 proc. „Javinės“ akcijų, nurodė portalas ve.lt.

K. Dulkis sakė, kad pirmiausia reikia palaukti Konkurencijos tarybos sprendimo. Jis prognozavo, kad tai gali užtrukti 2– 3 mėnesius. Jei taryba leidimą duos, tuomet derybų baigtis priklausys nuo pasiūlytos kainos ir sąlygų.

Registrų centro duomenimis, „Klaipėdos duona“ 2021 metais gavo 7,8 mln. eurų pajamų – 3 proc. daugiau nei 2020 metais, ji patyrė 377,3 tūkst. eurų nuostolių, kai 2020 metais buvo uždirbusi 12,4 tūkst. eurų grynojo pelno.

K. Dulkis neslėpė, kad paskutinieji keleri metai duonos kepėjams yra patys sudėtingiausi.
„Klaipėdos duonoje“ šiuo metu dirba 280 darbuotojų.

„Vikondos grupė“ valdo 14 įmonių, tarp kurių Kėdainių konservų fabrikas, ledų gamintoja UAB „Vikeda“. Taip pat žemės ūkio sektoriuje dirbančias UAB „Krekenava“ ir UAB „Kėdainių aruodai“. Grupės pajamos 2021 metais siekė 61 milijoną eurų, pranešė portalas ve.lt.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją