Prieš sep­ty­ne­rius me­tus „Bau­hof“ už­sa­ky­mu pa­sta­ty­tas ir pre­kiau­ti sta­ty­bos bei ap­dai­los me­džiago­mis pri­tai­ky­tas pa­sta­tas dar per­nai ru­de­nį bu­vo par­duo­tas - iš sa­vi­nin­kės ben­dro­vės „Aly­taus val­da“ sta­ti­nį su 2,2 hek­ta­ro že­mės už 11 mi­li­jo­nų li­tų nu­si­pir­ko Vil­niaus ben­dro­vė „SKK val­da“, kuri yra ant­ri­nė ben­dro­vės „Mak­ve­ža“ įmonė, ku­riai pri­klau­so ir čia įsi­kurs pre­ky­bos tin­klas „Mo­ki-ve­ži“.

Kur kas ma­žes­nė­se ir nuo mies­to cen­tro la­biau nu­to­lu­sio­se pa­tal­po­se vei­kęs „Mo­ki-ve­ži“ pre­ky­bos cen­tras į San­tai­kos gat­vę ža­da per­si­kel­ti artimiausiu metu.

Aly­tu­je pre­ky­bos cen­trų ne tik kad ne­trūks­ta, bet kal­ba­ma ir apie nau­jų sta­ty­bą. Sta­ty­bos lei­di­mas Jaz­mi­nų gat­vė­je 32A pre­ky­bos tin­klui „Lidl“ iš­duo­tas dar 2012 me­tų bir­že­lį, ta­čiau sta­ty­bų ne­su­lauk­ta, da­bar kal­ba­ma, kad šios ga­li tuo­jau pra­si­dė­ti. Aly­tu­je pla­nuo­ja­ma sta­ty­ti mais­to ir kas­die­nio var­to­ji­mo pre­kių par­duo­tu­vę su maž­daug 1200 kvad­ra­ti­nių met­rų pre­ky­bos sa­le.

Aly­taus ra­jo­ne, gre­ta „Sta­te­tos“ de­ga­li­nės, taip pat vyks­ta in­ten­sy­vūs dar­bai: te­ri­to­ri­ja ap­tver­ta, sta­ty­bų aikš­te­lė­je zu­ja dar­bi­nin­kai. Čia pra­dė­tas sta­ty­ti autoserviso ir au­to­mo­bi­lių tech­ni­nės ap­žiū­ros cen­tras su administraciniu pastatu.

To­je pa­čio­je Mik­lu­sė­nų gy­ven­vie­tė­je ne­il­gai tru­kus du­ris pra­vers nau­ja gro­žio stu­di­ja „Ra­mū­nas hair“, ku­rios šei­mi­nin­kas - ži­no­mas plau­kų sti­lis­tas Ra­mū­nas Čiup­lys. Pas­ta­rą­jį kar­tą „Aly­taus nau­jie­no­s“ ra­šė­ apie Ra­mū­no dar­bą Ha­mil­to­ne, ge­riau­sia­me Ber­mu­dos sa­los sa­lo­ne.

Aki­vaiz­džiai kei­čia­si vaiz­das ten, kur ka­dai­se bu­vo ap­leis­ta, - se­no­jo­je Vai­kų po­li­kli­ni­ko­je. Ko­jas ap­šil­ti nau­jo­se pa­tal­po­se jau spė­jo gro­žio sa­lo­nas „Li­na“. Jau­ni­mo gat­vė­je vei­kian­tis sa­lo­nas „Li­na“ pra­plė­tė pa­slau­gų ra­tą ir įkū­rė an­trą sa­lo­ną. 

„Klien­tų Jau­ni­mo gat­vė­je ne­su­ma­žė­jo, nau­jo­se pa­tal­po­se ir­gi ne­trūks­ta, tie­siog dau­giau aly­tiš­kių ga­li nau­do­tis pa­slau­go­mis“, - sa­kė „Li­nos“ dar­buo­to­jos.

Po šiuo sto­gu ne per se­niau­siai įsi­kū­rė ir gy­vū­nų pre­kių par­duo­tu­vė „Do­ra“, taip pat per­si­kė­lu­si į erd­ves­nes pa­tal­pas ir klien­tams siū­lan­ti gau­sų pre­kių asor­ti­men­tą.

Dau­giau­sia kal­bų mies­te sklan­do apie at­gi­mu­sią me­ni­nin­kų ka­vi­nę „Pu­šis“. 

Dau­ge­lį me­tų už­mirš­tą ir ap­leis­tą erd­vę nu­spren­dė at­gai­vin­ti aly­tiš­kė Gin­ta­rė ir pran­cū­zas Si­mo­nas, jau ke­le­tą me­tų gy­ve­nan­tis Dzū­ki­jos sos­ti­nė­je. 

Po­ra ti­ki­si, kad jau­kiai įreng­ta ir iš pa­grin­dų at­nau­jin­ta ka­vi­nė taps ne tik vie­ta sma­giai pa­va­ka­ro­ti, bet ir vie­na įdo­miau­sių kul­tū­ros erd­vių Aly­tu­je. 

„Kol kas gyvename sta­tybomis, tačiau jau matome pabaigą. Nors dar nedirbame, žmonės jau užsuka apsidairyti“, - sako naujieji „Pušies“ savi­ninkai.