Miestelėnai turgavietėse mieliau renkasi sodriai prisirpusias mėlynes, žemuoges, avietes, serbentus, vyšnias negu bananus ar apelsinus, kurių netrūksta visus metus. Maždaug už 3,5 lito galima nusipirkti litrą vyšnių, dar pigiau - agrastų, juodųjų serbentų.

Vasara - atostogų metas, tad į turgavietes užsuka gerokai mažiau pirkėjų.

Halės turguje kiaulienos kilogramas šeštadienį kainavo maždaug 6-8 litus, jautienos - apie 7-9 litus. Rūkytų lašinių kilogramas kainavo 8-12 litų. Šviežių kiaulienos šonkaulių kilogramo kaina buvo nuo 3 iki 6 litų.

Kalvarijų turguje stambokų bulvių kilogramas kainavo nuo 1 lito iki 1,20 lito. Trumpų agurkų kilogramas - apie 1-1,30 Lt. Pomidorų kilogramas - nuo 1,8 iki 2,5 Lt. Obuoliai parduodami po 1- 2,3 Lt/kg. Šviežių kopūstų kilogramas kainavo nuo 80 centų iki 1,5 lito.

Beje, Vilniaus miesto savivaldybė sugriežtino aplink turgavietes esančių teritorijų kontrolę.

Toks sprendimas priimtas dėl to, kad labai daug žmonių už turgavietės ribų čia prekiauja be atitinkamų leidimų. Maisto produktai, kuriais dažniausiai prekiaujama, yra atvežti iš Baltarusijos ir nepatikrinti Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyboje, o tai kelia grėsmę žmonių sveikatai.

Higienistai kategoriškai pataria nepirkti ir nenaudoti maistui turgaus prieigose parduodamo pieno, varškės, kitų pieno produktų, taip pat namų gamybos mėsos produktų. Tokie neaiškios kokybės produktai ypač pavojingi vaikų sveikatai.

Policijos pareigūnai sako, kad sostinės turgų pakraščiuose dažnai sulaiko nelegaliai prekiaujančiųjų alkoholio ar tabako gaminiais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją