Dabar viešųjų pirkimų konkursai pralaimėjusių dalyvių dažniausiai yra apskundžiami teismams, o bylos nagrinėjamos ilgai, darbai nevyksta ir net iškyla grėsmė prarasti Europos Sąjungos skiriamą paramą. Tokia situacija pastaruoju metu ypač išryškėjo uostamiestyje, kuriame užsimota įgyvendinti įvairius didelius projektus.

Neseniai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas viešai pareiškė, kad teismai pažeidinėja Viešųjų pirkimų įstatymo normatyvą, nurodančią, kad galutinį sprendimą bylose dėl viešųjų pirkimų konkursų teismas privalo priimti per 45 dienas, tačiau terminai - daug ilgesni.

Analogiškų priekaištų turi ir AB „Klaipėdos vanduo" vadovybė, kuri pareiškė, kad dėl teisminių procesų kyla grėsmė netekti europinio finansavimo pirmosios uostamiesčio vandenvietės rekonstrukcijai. Panašios peripetijos vyko ir renkant koncesininką universaliai Klaipėdos sporto ir pramogų arenai - apskundus konkurso rezultatus procesas užsitęsė 1,5 metų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją