Viena kambarinė per pamainą sutvarko vidutiniškai iki 20 numerių, o tai reiškia, kad kiekvienam kambariui ji skiria ne daugiau nei pusvalandį.

Kaip suspėti viską atlikti taip, kad vadovybė neturėtų prie ko prikibti? Pakanka tiksliai laikytis aiškios veiksmų sekos.

Visų pirma įėjusi į numerį kambarinė atidaro langus, o juos uždaro prieš valydama dulkes. Darbus ji pradeda nuo patalynės keitimo, nes tai sukelia daugiausiai dulkių – nuvelka panaudotą patalynę ir pakeičia ją švaria.

Tada kambarinė eina į vonią ir sutvarko ją visą, naudodama specialią buitinę chemiją. Šių priemonių ji nenuplauna vandeniu ar šlapia šluoste – iš pradžių jas nuvalo sausa šluoste, ir tik tada likučius nuvalo drėgna šluoste (tai gerokai pagreitina procesą).

Vonios kambarys tvarkomas „iš viršaus į apačią“: vonia, dušo stiklas, kriauklė, unitazas.

Jei kambaryje yra virtuvė, kambarinė eina ten ir kartoja tą pačią procedūrą, kaip ir vonioje, tačiau virtuvė gerokai pristabdo tvarkymąsi – per pusvalandį tokio numerio sutvarkyti neišeina.

Įdomus štrichas: pabaigoje kriauklė išvaloma sausai. Po to kambarinė uždaro langą ir imasi stiklų, veidrodžių, stalų ir kitų plokščių paviršių.

Paprastai juda pagal laikrodžio rodyklę arba prieš ją, kad nieko nepamirštų. Surenka saldainių popierėlius ir sudeda visus daiktus į vietas.

Tada valoma dulkių siurbliu ir tik po to – plaunamos grindys nuo pačių tolimiausių kampų iki durų. Ne dažniau nei kartą per mėnesį plaunamos grindjuostės ir dažytos sienos, valomi šviestuvai ir langai iš vidaus.

Kartą per tris mėnesius apverčiami čiužiniai.

Du kartus per metus specialiai apmokyti žmonės plauna langus iš išorės, o kartą per metus atliekamas generalinis tvarkymas su stipriomis cheminėmis priemonėmis.

Beje, apie buitinę chemiją. Kambarinės retai turi skirtingas priemones kiekvienam kampui.

Dažiausiai priemonės parenkamos tik pagal paviršiaus tipą.

Keramikai – rūgšties pagrindo, plytelėms ir chromuotiems paviršiams – šarmo pagrindo, veidrodžiams – su neutraliu Ph.

Kiekviena kambarinė (ir ypač vyriausioji kambarinė) žino – švarų ir tobulai švarų kambarį galima atskirti pagal detales ir slaptus kampus. Būtent todėl kambarinės senais dantų šepetėliais ir vatos pagaliukais išvalo durų vyrius, kriauklių angas, lovų mechanizmus ir kitas slaptas vietas. Tai nėra sunku, nes viešbučių numeriai ir baldai juose yra panašūs.

Kai pagalvoji – juk savo butą ir baldus mes taip pat turėtume neblogai pažinoti. Jei tvarkomės bent kartą per savaitę....

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)