Prašymas dėl vadovo keitimo įregistravimo Juridinių asmenų registrui pateiktas birželio 23 d., o registruotas – liepos 4 d.

„Po to, kai buvusi „Krekenavos agrofirmos" direktorė Eglė Jaliniauskienė dėl asmeninių priežasčių pasitraukė iš užimamų pareigų, naujuoju įmonės vadovu tapo Linas Grikšas. Tai buvo akcininkų sprendimas, įvertinus tai, kad L. Grikšas turi ilgametę patirtį mėsos perdirbimo versle.

Šiuo metu „Krekenavos agrofirma" yra koncerno „Vikonda“ sudėtyje, planuojama, kad ir toliau liks šeimos verslo dalis. Derybos dėl įmonės pardavimo nevedamos“, – DELFI komentavo „Vikondos“ valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė.

„Sodros“ duomenimis, „Krekenavos agrofirmoje“ dirba 1 150 darbuotojų.

Balandžio mėnesį DELFI klausė „Vikondos“ valdybos pirmininkės J. Blažytės apie planus parduoti „Krekenavos agrofirmą“.

„Svarstymai apie įmonių pardavimus ar įsigijimus vyksta nuolat – tai rutininis verslo procesas. Turiu matymą, kad įmonės, veikiančios mėsos sektoriuje turi arba konsoliduotis (tai vyksta per pardavimus ar įsigijimus), arba specializuotis – tam, kad didėtų jų konkurencingumas, ypač kovojant su klestinčia mėsos šešėline rinka.

Šiuo metu atidžiau skaičiuojame naujų įmonių įsigijimo variantus, bet ne pardavimo. O pasiūlymų parduoti kokias nors „Vikondos“ įmones sulaukiame nuolat. Visus pasiūlymus peržiūriu – visada įdomu sužinoti savo verslo rinkos vertę“, – tuo metu kalbėjo J. Blažytė.

DELFI primena, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas dar sausio 27 d. gavo J. Blažytės pareiškimą dėl santuokos su Viktoru Uspaskich nutraukimo dėl sutuoktinio kaltės. Kol kas skyrybų procesas nebaigtas.

Verslininkė yra viena turtingiausių šalies moterų. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, 2014 m. deklaracijoje ji nurodė valdanti akcijas, kurių vertė – 33,37 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)