Kodėl vis dėlto pasirinko mokslo, o ne muzikos pasaulį? Kaip atrodo jos darbo diena? Ir ką daro arklių osteopatai? Apie tai G.Vokietytė-Vilėniškė pasakoja Laisvės TV. Pinigai kanalo laidoje „Man už tai moka“.

Anot G.Vokietytės-Vilėniškės, osteopatija – tai ne tik gydymo menas, bet ir filosofija.

„Tai nieko kito apart anatomija ir fiziologija. Mūsų pagrindinis tikslas, kad viskas judėtų, būtų aprūpinta krauju, sąnarys judėtų pilna amplitude, kad kraujas galėtų aprūpinti raumenis ir visus kitus organus. Tai – manualinė terapija“, – tvirtina ji ir pabrėžia, kad sunkų darbą dirbantiems žirgams ji labai reikalinga.

Giedrė dirba ne tik su arkliais ar sportiniais žirgais, bet yra padėjusi ir alpakoms, ir asilams.

„Osteopatija yra toks bendras dalykas, kartais ir draugų šunims atlieku, nors tame nesispecializuoju. Tai nėra joks vudu ar kažkas tokio, viską pamatai ir savo rankose pajunti, nieko kažko keisto. Tai yra priedas prie sveikatos palaikymo“, – kalbėjo „Man už tai moka“ laidos herojė.

Vienintelė žirgų osteopatė Lietuvoje

Baigusi veterinarijos studijas G.Vokietytė-Vilėniškė įstojo į veterinarinės medicinos rezidentūros studijas Kaune, o laimėjusi stipendiją išvažiavo mokytis į Vokietiją, kur įgavo diplomuoto žirgų osteopato laipsnį. Kas lėmė tokį sprendimą?

„Atsirado tokių specialistų poreikis ir žmonės, kurie paspaudė ir padėjo. Atsirado ir raitelių. Iš tikrųjų važiuodavo į Lietuvą tokie manualistai, tik jie negalėdavo nuosekliai sekti ir padėti, o iš veterinarinės pusės pastebėjau, kad labai trūksta to sujungimo, jeigu yra pagydomas žirgas – reabilitacinio plano – kaip padėti išeiti iš traumos arba kaip palaikyti žirgo sveikatingumą“, – Laisvės TV. Pinigai kanalui sakė vienintelė Lietuvoje žirgų osteopatė, kurios rankose atsiduria ne tik mūsų šalies, bet ir kitose Baltijos šalyse esantys žirgai.

Jai antrino Ugnė Zalieckienė, žirgų sporto klubo „Naujadvario žirgai“ bendraįkūrėja.

„Prieš daug metų pradėjome tuo domėtis, skirti pinigų tam, bet visus specialistus turėjome kviestis iš užsienio. Įsivaizduokite, kiek brangiau viskas kainavo, bet kentėdavo pati kokybė, nes kai atvažiuodavo kartą į pusę metų, negali taip žirgo prižiūrėti, taip pat, kaip ji, kuri yra už valandos kelio ir gali bet kada atvažiuoti. Kartais reikia tiesiog vieną tašką paspausti, kad tas žirgas finišuotų varžybose“, – laidai kalbėjo raitelė.

Vietoje muzikos – mokslo pasaulis

2013 metais Giedrė nugalėjo pirmąjį „X faktoriaus“ sezoną, tačiau po to ant scenos ilgai jos nematėme. Kodėl nusprendė paskirti save mokslams, o ne muzikai? Nejau jos nesuviliojo pramogų pasaulio žiburiai?

„Viskas šalia ėjo, negaliu sakyti, kad nesuviliojo, tiesiog taip atsitiko ir pasisuko keliai. Galbūt sudėtingas laikotarpis buvo po „X faktoriaus“. Lygiai tą pačią savaitę apsigyniau magistro diplomą penktadienį, o sekmadienį buvo finalas. Viską pabaigiau, tada buvo klausimas, kas toliau. Planas buvo toliau stoti į rezidentūrą. Sužavėjo galimybė padėti, o muzikinė karjera… Tai gal dar grįšiu“, – svarto pašnekovė.

Tačiau muzika G.Vokietytės-Vilėniškės gyvenime niekur nedingusi, kartais ji padainuoja ir žirgams.

„Kai mums su Gabriele (Giedrės kolegė, – red. past.) „stogas važiuoja“, kai sunku, pradedu kažką niūniuoti. O ji ir sako: „Tai čia su pilna programa užsakė?“, – juokiasi ji.

​​Daugiau apie arklių osteopatės amatą ir jo darbo užkulisius pasakojama „Laisvės TV. Pinigai“ kanalo laidoje „Man už tai moka“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją