Tai praneša leidinys „Vedomosti“, remdamasis Rusijos pramonės ir prekybos ministerijai ir „Mikron“ akcininkams artimais šaltiniais.

Šių šaltinių teigimu, V. Jevtušenkovo, kuris yra vienas turtingiausių Rusijos žmonių, dar šių metų kovo mėn. parašytame V. Putinui skirtame laiške prašoma skirti tikslinę 25 mlrd. rublių (0,33 mlrd. eurų) paskolą, už kurią buvo ketinama mokėti 9,75 proc. palūkanas, rašo newsru.com.

Šias lėšas ketinta skirti 28 nm mikroschemų gamyklos statyboms. Pats V. Jevtušenkovas žurnalistams sakė, kad nepamena, ar toks laiškas iš viso buvo.

Vasarą „Makron“ generalinis direktorius Gennadijus Krasnikovas paprašė Pramonės ir prekybos ministerijos skirti 800 mln. JAV dolerių (beveik 710 mln. eurų) 28 nm mikroschemų gamybai. Dar 23,1 mlrd. rublių (0,3 mlrd. eurų) paprašyta šiuo metu vykdomoms užduotims įgyvendinti.

Pramonės ir prekybos ministerijos radioelektronikos pramonės departamento vadovo Sergejaus Chochlovo teigimu, G. Krasnikovo laiške minima ta pati V. Jevtušenkovo paprašyta 25 mlrd. rublių suma.

Pasak „Vedomosti“, panašu, kad „Mikron“ bendrovė už valstybinius pinigus iki 2020 m. pasirengusi įvaldyti technologijas, kurios jau paseno. „Mikron“ gamykla, 62,6 proc. jos akcijų priklauso „Sistema“ valdomai bendrovei RTI, 2012 m. pradėjo gaminti 90 nm mikroschemas. Šiuo metu vystomas 65 nm mikroschemų gamybos projektas.

Intel“ korporacija tokias mikroschemas leido 2002 m., šiuo metu „Intel“ gamina 14 nm mikroschemas.

„Sistema“ atstovas Sergejus Kopytovas informavo, kad bendrovė ruošiasi gaminti 45-28 nm procesorius ir ieško optimalaus šio projekto finansavimo varianto.

DELFI primena, kad V. Jevtušenkovui praėjusių metų pabaigoje teismas taikė namų areštą, kuris vėliau buvo panaikintas. Jis buvo kaltinamas pinigų plovimu ir bendrovės „Bašneft" akcijų grobstymu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)