Dvejų metų veiklos Lietuvoje proga pasaulyje žinomos „Western Union“ vadovai įsileido žurnalistus į operacijų centrą, kuris sostinėje jau sukūrė apie 900 darbo vietų.

Cvmarket.lt patraukliausių darbdavių tyrime paskelbtame šiais metais „Western Union“ užėmė devintą vietą. Vardydami patraukliausio darbdavio savybes respondentai dažniausiai minėjo palankią darbo atmosferą, karjeros bei tobulėjimo galimybes, gerus santykius su vadovais ir bendradarbiais, bendrovės stabilumą, priimtiną atlyginimą bei patrauklius priedus.

„Western Union“ Europos regiono operacijų centras įsikūręs devyniuose aukštuose ir užima apie 9 tūkst. kv. m plotą.

Centro vadovė Kendra Ricenbaw tikina, kad „Western Union“ lietuvius vilioja ne tik malonia darbine aplinka, bet ir aukštesniais nei rinkos vidurkis atlyginimais.

Nors „Western Union“ atstovė nesutiko atskleisti duomenų, kokie vidutiniai Lietuvoje mokami centro darbuotojų atlyginimai, ji teigė, kad jie didesni nei galima tikėtis.

„Įdarbiname labai skirtingų lygių ir sričių darbuotojus – nuo pradedančiųjų, asistentų, iki direktorių, nuo apskaitos specialistų iki rinkodaros ekspertų bei technologijų projektų vadovų. Pretendentams į kiekvieną iš šių pozicijų siūlome būtent tai darbo vietai konkurencingą atlyginimą. Atlygio už darbą tyrimai rodo, kad mūsų mokami atlyginimai yra didesni nei rinkos vidurkis, kurį savo darbuotojams moka tarptautinės kompanijos, siūlančios panašias darbo pozicijas“, - teigė centro vadovė.

Sutelkus „Western Union“ operacijų valdymą Vilniuje buvo tikimasi įdarbinti 500 darbuotojų, tačiau šiuo metu jų jau yra daugiau nei 900. Įmonės atstovai prasitaria, kad darbuotojų skaičius bus ir toliau didinamas, tačiau konkrečių skaičių kol kas neatskleidžia.

K. Ricenbaw teigė, kad konkursuose į darbo vietas kartais į vieną poziciją atsiranda ir daugiau nei 100 kandidatų. Tačiau kartais tenka rinktis ir iš mažesnės pasiūlos.

„Aplikuojančių į darbo vietą skaičius priklauso nuo tai darbo vietai reikalingos patirties ir žinių. Į kai kurias vietas, kai ieškome kandidatų, turinčių specializuotus tarptautinius sertifikatus, aplikuojančiųjų skaičius gali būti ir vos 5 kandidatai”, - pasakojo centro vadovė.

Pasak jos, sunkiausiai pavyksta rasti darbuotojus į tas vietas, kurios dar nėra populiarios Lietuvoje, o kandidatams reikia turėti tarptautinės patirties, pavyzdžiui, vartotojų apsaugos programų vadovams, turintiems CAMS sertifikatus.

„Taip pat sunku rasti specialistų toms pozicijoms, kuriose dirbantys žmonės padeda plėsti mūsų skaitmeninius kanalus – interneto ir mobiliąsias pinigų perlaidas. Į šias pozicijas kandidatuojantys asmenys turi turėti tarptautinės panašių projektų valdymo patirties“, - tęsė pašnekovė.

Dėl šios priežasties Vilniuje esančiame „Western Union“ padalinyje kas dešimtas darbuotojas – ne lietuvis. Skelbiama, kad įmonėje kalbama 24 kalbomis.

Centro vadovė taip pat pastebėjo, kad darbuotojams patraukli karjeros vystymo galimybės. Per dvejus metus daugiau nei 300 darbuotojų pakeitė pozicijas.

„Dauguma jų pakilo karjeros laiptais. Daugiau nei dešimčiai šie pokyčiai reiškė galimybė padirbėti kitoje šalyje“, - sakė pinigų pervedimo paslaugas teikiančios įmonės atstovė.

Operacijų centro Vilniuje antrojo gimtadienio proga Lietuvoje apsilankė ir „Western Union“ viceprezidentas Janas Hilleredas, kuris teigė, kad Lietuva buvo pasirinkta, aplankius dar 50 šalių. Jis teigė, kad Lietuva patraukė politiniu stabilumu, infrastruktūra, valdžios palaikymu ir vietinių institucijų pagalba.

„Mes čia atėjome ne dėl filantropinių priežasčių, o dirbti“, - konstatavo svečias.

Pasak jo, Lietuva viršijo kompanijos lūkesčius. Buvo planuojama įdarbinti 500 darbuotojų, tačiau dėl kompetentingos darbo jėgos šalyje jų skaičius jau artėja 1 tūkst.

„Kai atėjome į Lietuvą, žinojome, kad rasime išsilavinusius žmones, bet mes buvome nustebinti, kokią motyvaciją, įsitraukimą jie jaučia dirbdami. To nesitikėjome. Supratome, kad žmonės gali labai greitai įsitvirtinti globalioje organizacijoje“, - komplimentus lietuviams dalijo „Western Union“ atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)