Tokią žinią paskelbė “Vičiūnų grupės” vadovas Šarūnas Matijošaitis.

“Daugeliui gali atrodyti, kad verslo sustabdymas yra tarsi elektros jungiklio išjungimas. Mes matome, kad ne tik mums, bet visiems dideliems verslams, paskelbusiems, jog traukiasi iš Rusijos, realūs pasitraukimo darbai trunka ir truks ne viena mėnesį”, - sakė Š.Matijošaitis.

Apie pasitraukimą iš Rusijos “Vičiūnų grupė” paskelbė kovo mėnesio pradžioje. Per tą laiką padaryta daug darbo, kad veikla Rusijoje būtų sustabdyta: nutrauktos visos investicijos gamyboje, logistikoje, prekyboje, sustabdytos visos rėmimo ir rinkodaros kampanijos, į gamyklą Kaliningrado srityje nebeperkamos jokios žaliavos. Šiuo metu gamyba vyksta iš žaliavų, įsigytų dar iki karo Ukrainoje pradžios, tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniaispartneriais Europoje.

„Dar iki Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje pradžios užsakytos žaliavos, o tai yra bemaž 200 jūrinių konteinerių, apgręžtos ir į Rusiją neįvežtos“, - pabrėžė Š.Matijošaitis.

Jis patikino, kad jokie produktai iš Rusijos į Europos Sąjungos šalis nebuvo ir nėra įvežami.

Š.Matijošaitis informavo, kad tuo pačiu metu intensyviai vyksta derybos su potencialiais verslo Rusijoje pirkėjais.

„Vičiūnų grupė“ jau yra skelbusi, kad visa Lietuvoje ir kitose Europos šalyse klientams parduodama produkcija yra pagaminta Lietuvoje, Estijoje bei Ispanijoje. Šios gamyklos nenaudoja nei rusiškos, nei baltarusiškos kilmės žaliavų. Nuo pat karo Ukrainoje pradžios „Vičiūnų grupė“ smerkė agresyvią Rusijos ataką.

Kompanija remia, palaiko ir teikia pagalbą bemaž 800 darbuotojų Ukrainoje. Beveik 500 ukrainiečių įdarbinta kompanijai priklausančiose įmonėse Lietuvoje. Pirmomis karo dienomis „Vičiūnų grupė“ teritoriniams gynybos būriams Ukrainoje išdalino daugiau nei 200 tūkst. pakuočių maisto produktų. Įmonė Ukrainos vyriausybės poreikiams perdavė savo krovininius automobilius.

Kovo viduryje pranešta, kad Rusijos atakos metu susprogdintas „Vičiūnų grupės“ produkcijos sandėlis, kuriame sunaikinta 3 500 tonų maisto produktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)