"Iki šiol Estijoje dėmesys buvo sutelktas į žuvies ir daržovių, apvoliotų duonos trupiniais, gaminius, o dabar asortimentas bus papildytas naujais tešlos gaminiais, paskelbė AB "Paljassaare Fish Industry" valdybos primininkas Mauno Leppikas, pridurdamas, kad bendrovė ketina plėsti savo veiklą ir šaldytų gatavų maisto produktų sektoriuose.

"Vičiūnų " grupė įsigijo AB "Makrill" nuosavybę 2004 metų lapkritį. Per pirmąjį etapą gamykla gamins blynus, tačiau ateityje planuoja gaminti ir koldūnus su žuvies įdaru, taip konkuruodama su populiariausiais Estijoje koldūnų gamintojais "Uvic".

M.Leppiko teigimu, bendrovė savo Vimsio gamykloje daugiausia naudos Estijos žaliavas. Per pirmąjį gamyklos paleidimo etapą įkurta 30 darbo vietų, kai kurie darbuotojai atvyko iš kitos "Vičiūnų" grupės gamyklos Taline - "Paljassaare Fish Industry".

Naujosios gamyklos produkcija skirta daugiausia Baltijos valstybių rinkoms. Apie 30 proc. produkcijos išliks Estijoje. "Mes pardavinėsime visų savo grupės bendrovių produkciją 36 šalyse", - pareiškė M.Leppikas.

"Vičiūnų" grupė turi šešias gamyklas Lietuvoje, Estijoje ir Rusijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją