Vandens pramogų parke „Vichy“ 2013 m. rugpjūčio 17 d. maudynių baseine „Kanojų upė“ metu į baseino vandens išleidimo angą buvo įtrauktas vaikas, kuris skendo, patyrė traumą ir buvo pristatytas į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę gydymui.

Kaip rašoma tarnybos pranešime, Vilniaus visuomenės sveikatos centro surašytame protokole nurodyta, kad vandens pramogų parko „Vichy“ atstovas paaiškino, kad 2013 m. rugpjūčio 17 d. vaiką įtraukė baseine „Kanojų upė“ vandens išleidimui skirta anga, kuri buvo neuždengta grotelėmis, ir nurodė, kad groteles nuima ir turi vėl pritvirtinti baseino valymą atliekančios valymo įmonės darbuotojai.

„Vandens parkas“ iki nelaimingo atsitikimo baseinų įrenginių saugos po atliktų valymo darbų netikrino.

Protokole nurodyta, kad „Vandens parkas“, eksploatuodama vandens parko „Vichy“ baseinus neužtikrino, kad būtų laikomasi Lietuvos higienos normos nustatytų reikalavimų ir dėl to buvo sužalotas vaikas.

Pasak tarnybos, ši higienos norma privaloma visiems juridiniams ar fiziniams asmenims, projektuojantiems, įrengiantiems, rekonstruojantiems, eksploatuojantiems baseinus, baseinų ir pagalbines patalpas bei vykdantiems valstybinę priežiūrą ir kontrolę asmenims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)