Mobili komanda čia dirbs pirmadieniais – trečiadieniais nuo 8.30 iki 13 val., esant didžiausiems atvykstančių ir iš Lietuvos išvykstančių žmonių srautams, pranešė Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.

Skiepijama bus vienos dozės „Janssen“ vakcina.

Tokiu būdu tikimasi paskiepyti kuo daugiau transporto sektoriaus darbuotojų, ypač tolimųjų reisų vairuotojų.

Mobiliajame punkte vakcinuotis galės visi, kas turi privalomąjį sveikatos draudimą, yra deklaravę gyvenamąją vietą Lietuvoje ir yra Lietuvos piliečiai, taip pat užsienio piliečiai, turintys leidimą gyventi Lietuvoje, akredituoti ir reziduojantys Lietuvoje asmenys bei žmonės, kuriems išduota nacionalinė (D) viza.

Asociacijos generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo teigimu, verslas tikisi, kad tokios mobilios vakcinavimo vietos atidarymas ten, kur patogu vairuotojams – pasienyje, leis pasiekti gerokai didesnius transporto sektoriaus vakcinacijos rodiklius.

Z. Buivydo teigimu, mažiausiai nuo COVID-19 paskiepyta užsienio ir trečiųjų šalių piliečių, kurie dėl darbo specifikos Lietuvoje praleidžia mažai laiko – grįžę jie turi izoliuotis, o po to vėl skuba išvykti.

„Tad mobili vakcinacijos vieta Kalvarijos pasienyje, kur yra didžiuliai vairuotojų srautai, ir tai, kad bus galima skiepytis vienos dozės „Janssen“ vakcina, neabejotinai turėtų paskatinti juos skiepytis aktyviau“, – įsitikinęs Z. Buivydas.

Vežėjai taip pat siūlo įvertinti galimybes atidaryti papildomai tokias vietas ir Obelių bei Saločių pasienio patikros punktuose, kur būtų galima testuoti tranzitinius ekipažus, kurių anksčiau atlikti testai yra pasibaigę.

Anot pranešimo, vežėjai taip pat išsakė nuogąstavimus, kad dėl transporto sektoriaus darbo specifikos, labai sudėtinga užtikrinti nuo liepos 26 dienos įsigaliojusią naujovę, pagal kurią nuo 72 iki 24 valandų trumpinamas laikas, kai į Lietuvą atvykę ekipažų ir įgulų nariai gali neturėti neigiamo koronaviruso testo rezultato.

Dažnai šis laikas neplanuotai būna ilgesnis ne dėl vairuotojo ar įmonės kaltės, o dėl ilgai trunkančių oficialių patikros procedūrų, todėl prašoma įvertinti galimybes ir
peržiūrėti šį sprendimą numatant anksčiau buvusį laiką – 72 valandas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)