"Įdiegta kokybės kontrolės sistema suvienodino "Daumantų" produkcijos kokybės kontrolės principus su Europos Sąjungos, JAV bei Kanados standartais. Tai labai svarbus žingsnis didinant vartotojų pasitikėjimą "Daumantų" produkcija", - teigia "Vesigos" generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Pasak S. Grinkevičiaus, įmonėje įdiegta kokybės sistema turėtų padėti "Daumantų" produkcijos gamintojams įsitvirtinti ir užsienio šalyse.

"Jau kurį laiką intensyviai ieškome eksporto galimybių į Vakarų rinkas. Tikiu, kad potencialiems partneriams RVASVT sistema bus bendrovės produkcijos patikimumo įrodymas", - sako įmonės vadovas.

Šiemet bendrovė eksportavo "Daumantų" majonezą į Airiją ir planuoja užmegzti ilgalaikę partnerystę Škotijoje bei Anglijoje. Anksčiau dalį savo gaminių "Vesiga" eksportavo į Jungtines Amerikos Valstijas, Nyderlandus, Latviją ir Rusiją.

Bendrovės padažų, ketčupų ir majonezo pardavimai iki birželio, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 11 proc. iki 8,64 mln. Lt.

Per penkis mėnesius buvo parduota 2,46 tūkst. tonų produkcijos, 2002 m. tuo pačiu metu parduota 2,04 tūkst. tonų už 7,78 mln. Lt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją