Tokią sumą apskaičiavo VERT sudaryta tikrinimo komisija, nustačiusi, jog pernai rugsėjį veiklą sustabdžiusi įmonė vienašališkai nutraukė elektros tiekimo sutartis su buitiniais vartotojais bei nevykdė prisiimtų įsipareigojimų.

2022 m. rugpjūtį šis, tuomet antras didžiausias Lietuvoje, nepriklausomas elektros tiekėjas, smarkiai išaugus didmeninėms elektros kainoms, paskelbė nebeišgalintis vykdyti įsipareigojimų savo klientams, kurie pasirinko fiksuotos kainos planus ir pakeitė juos su biržos kainomis susietais planais.

VERT komisijos vertinimu virš 96 tūkst. įmonės klientų, atskaičiavus tuomet valstybės ir pačios bendrovės taikytas kompensacijas, kitiems tiekėjams sumokėjo 1,27 mln. eurų daugiau nei būtų mokėję pagal su „Perlas Energija“ sudarytas sutartis. Vartotojų patirtų nuostolių esą nepadengė ir pačios bendrovės pritaikytos kompensacijos brangesnį planą pas kitą tiekėją pasirinkusiems klientams.

Praeitą savaitę VERT komisija pasiūlė įpareigoti grąžinti 3,48 mln. eurų, tačiau sulaukus Valstybinės mokesčių inspekcijos, jog grąžintina suma turėtų būti paskaičiuota kartu su PVM, ji buvo padidinta iki 4,21 mln. eurų.

Savo ruožtu „Perlas Energija“ vadovas Vilius Juraitis yra sakęs, jog jei VERT priims nepalankų sprendimą, įmonė gali kreiptis į Konstitucinį Teismą.

Jis tvirtina, kad bendrovei neteisėtai atgaline data buvo pritaikytas tik pernai gruodį priimtas griežtesnis nepriklausomų elektros tiekėjų veiklos reglamentavimas. Šios pataisos buvo parengtos būtent po „Perlas Energija“ veiksmų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją