Atkirtį „MG Baltic“ prezidentui davė nacionalinio investuotojo projekte dalyvaujanti privati bendrovė „NDX Energija“. Jis išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad planai griauti nacionalinio investuotojo kūrimą negąsdina.

„Mūsų negąsdina įvairūs svetur ruošti Lietuvos energetinės sistemos griovimo planai. Šiandien pamatėme, per ką yra veikiama. Liekame optimistai ir tikime, kad ir valstybės institucijų negąsdina šie planai. Esame pasirengę deryboms kuriant nacionalinį investuotoją“, – pranešime teigė „NDX energijos“ valdybos narys Žilvinas Marcinkevičius.

„Mes pasakėme A ir tikrai pasakysime B, atėjus laikui, kai tai bus naudinga abiem sandorio pusėms – ir Vyriausybei, ir mums. Manau, šaknys yra gilesnės ir mes jas aiškinamės“, – BNS sakė Ž.Marcinkevičius. Daugiau ką nors komentuoti jis atsisakė, leisdamas suprasti, kad pareiškimas yra atsakas į D.Mockaus žingsnį, tačiau „ne tik į tai“.

„Vilniaus diena“ apie kilusią diskusiją ir nacionalinio investuotojo kūrimą klausė kitų garsių šalies verslininkų nuomonės.

Arvydas Avulis, „Hanner“ valdybos pirmininkas:

„Kai buvo dar tik pirmieji žingsniai dėl nacionalinio investuotojo, pas premjerą susirinko Bronislovas Lubys, D.Mockus ir „Vilniaus prekybos“ atstovai. Galbūt D.Mockus turėjo vilčių, po to gal įvyko kažkas, ko nežinome, ir jis nusivylė. Jis racionalus žmogus ir šiuo atveju tai galėjo būti ir tiesiog bandymas suintriguoti, gal norėjo atkreipti visuomenės dėmesį.“

Vidmantas Martikonis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys:

„Man būtų nekorektiška komentuoti, nes esu visų trijų nacionalinio investuotojo bendrovės kūrime dalyvaujančių bendrovių akcininkas. Taičiau, kaip visuomenės atstovas, manau, kad tai pernelyg skubotas reikalas, o kai skubama ir sakoma, kad tai labai svarbu ir nebeklausoma argumentų, neatsakoma į klausimus, manęs tokia situacija neįtikina.

Manau, kad D,Mockus teisus. Čia gali būti užslėptas „Rytų skirstomųjų tinklų“ ir „Lietuvos energijos“ privatizavimas, nes atominės elektrinės statyba yra tik tolima ir graži, bet nebūtina perspektyva, nes jei bus pastatyti elektros tiltai, naujos elektrinės nereikės, turėsime elektros perteklių.“

Darius Šulnis, „Invalda“ prezidentas:

„Normalu, kad verslas išsako savo poziciją, kuri gali būti nebūtinai susijusi su konkretaus verslo interesais, o asmeninis požiūris į valstybės reikalus. Jei žmogus turi ką pasakyti, manau, kad tai sveikintina, tai žingsnis į sveikos visuomenės kūrimą. Jei daugiau žmonių, kurie yra kažką nuveikę gyvenime, išsakytų savo nuomonę, būtų sveika. Aš pats susilaikau nuo konkretaus projekto, į kurį nesu įsigilinęs, komentavimo.“