Didžiausią pastarojo meto šalies verslo krizę pašnekovai it susitarę vardija įvykius Panevėžio "Ekrane". Viskas esą prasidėję grėsmingai žiniasklaidoje nušviestu gaisru 2002 metais ir baigėsi bendrovės bankrotu.

"Ekrano pavyzdys - klasikinis atvejis, kaip negalima elgtis krizės akivaizdoje, - teigia agentūros "Publicum" projektų direktorius Vaidotas Vyšniauskas. - "Ekrano" vadovai net slapstėsi, todėl bendrovės generalinio direktoriaus Eimučio Žvybo elgesys - peiktinas, rodantis atsakomybės stoką".

"Matyt, "Ekrano" valdymas ir komunikacija paveldėta dar iš sovietmečio, todėl bankroto krizės procesas atrodė nevaldomas", - priduria bendrovės "Komunikacija ir konsultantai" konsultantas Andrius Kasparavičius.

Humoras nepadės

Vokelių drama Krekenavos agrofirmoje taip pat krizė, kuri, pašnekovų vertinimu, valdoma atsainiai. "Agrofirmą ištiko didelė verslo krizė, tik jinai gana netipinė, susijusi su politika. Bet krizės valdymas yra blogas; viską buvo įmanoma išspręsti pozityviau", - mano A.Kasparavičius.

"VRP/Hill&Knowlton" projektų direktoriaus Kristino Taukačiko teigimu, Krekenavos agrofirma plaukė pasroviui ir net nebandė valdyti krizės. "Įmonės reputacija atsidūrė pavojuje, o nauja pardavimo akcija, siūlant laimėti vokelį su pinigais, jos įvaizdžio negelbėja, tik maskuoja problemą", - sakė „Lietuvos žinioms“ K.Taukačikas.

Energetika - tai sritis, kurioje nuolat rusena krizių židiniai ir bet kada gali įsiplieksti liepsna. Taip teigia LŽ pokalbininkai. Vienas šią mintį patvirtinančių pavyzdžių yra praėjusią žiemą įvykusi bendrovės "Litesko" valdomų šilumos tinklų avarija Telšiuose.

"Litesko" įvykiai buvo didelė staigmena, ypač tiems, kurie galvojo, kad tokios privačios įmonės dirba geriau nei valstybinės", - sako V.Vyšniauskas. Jo vertinimu, "Litesko" tikėjosi, kad informacija apie nelaimę nepasklis. "Mat iš pradžių nebuvo matyti rimtų žingsnių krizei valdyti", - teigia "Publicum" projektų direktorius. Tačiau Kaspravičius mano, kad "Litesko" iš pradžių krizę valdė neblogai. "Tuo metu kaip tik buvau Švedijoje ir naujienas skaičiau internete. Jie nebuvo sutrikę, nesiėmė biurokratinių išsisukinėjimų, žadėjo atlyginti nuostolius gyventojams", - atsimena "Komunikacijos ir konsultantų" ekspertas, bet priduria, kad "Litesko" šios strategijos tempų neišlaikė iki galo ir pagadino visą reikalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją