Verslininkas netgi pasiūlė atšaukti vadinamąjį „Antiastravo“ įstatymą.

„Dar galime pamiršti tą savo įstatymą priimtą ir perkame elektrą iš baltarusių. Nes pas mus tokia situacija. Kam mes būsime reikalingi, jei viską sustabdysime.

Nežinau, kur čia moralu – aš ne politikas. Šioje vietoje nei mes laidų nukarpėme, reikia tartis“, – neeiliniame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje sakė jis.

Sprendimo reikia dabar

S. Paulauskas pabrėžė, kad jiems sprendimo reikia dabar, o ne kada nors.

„Apie šviesų rytojų 2030 metais, kaip nupiešė energetikos ministras, man neįdomu“, – sakė jis.

Verslininkas nurodė, kad energetikos ministras Dainius Kreivys juos apkaltino nepasigaminant elektros.

„Mes vos ne apkaltinti neveiklumu. Tai galiu pasakyti, kad tas eksperimentas, kurį darė Mao Dzeduno laikais Kinijoje – kiekviename kieme pastatyta metalo lydymo krosnis – man tuo kvepia.

Valstybės politikos nebūvimas socialiniuose produktuose, kuriuos išvardino svarbius: elektra, šildymas, vanduo. Dasigyvenome iki tokio lygio. Iš tiesų šioje vietoje nieko nepadarėme. Turėjome užtikrinti nepriklausomumą.

Siūlau konkrečius dalykus. Vyriausybė turi peržiūrėti „Ignitis“ ne tik privatūs generatoriai, bet ir Mažeikiai (100 MW), Kaunas (100 MW) – kalbu apie mazutą – ir Vilnius (400 MW). Jie sako, kad išpjaustė mazutų ūkį. Tai pastatykit. Galbūt lengviau būtų generuoti su mazutu“, – dėstė jis.

S. Paulauskas ragino naudoti Elektrėnų elektrinę.

„Net jei Elektrėnų dujinį agregatą, kuris gali daryti 450 MW, jeigu valstybė dotuotų jam dujų įsigijimą už tam tikrą kainą, mes irgi galėtume surikiuoti taip, kad jis dirba intensyviai, užpumpuoja Kruonį ir mes bent šiek tiek sugeneruotume tam tikrą elektros kiekį“, – sakė jis.

„Vakarų medienos grupės“ akcininkas sakė, kad kitą savaitę laukia svečių iš „Ikea“.

„Jų viceprezidentas atvažiuoja spręsti klausimų, kiek mes konkurencingi. Ar į ateitį mes perspektyvūs, ar ne. Ar pirkti tuos produktus, kur Lietuva išmaniai eksportavo“, – sakė jis.

Apie kitų verslininkų pasiūlymus Seime skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)