„Impuls” teigia, kad pajamų ir klientų srauto augimui didžiausią rezultatą lėmė Kauno „Žalgirio“ arenoje atidarytas naujas sporto klubas. Tačiau sporto klubo paslaugomis besinaudojantys klientai pastebi, kad sportuoti vis labiau susispaudus tenka ir seniau veikiančiuose sporto klubuose.

Vilnietis Paulius „Impuls“ sporto klube sostinės Kareivių g. lankosi jau ketverius metus. Vyras pastebėjo, kad nuo pernai metų pradėjo gana sparčiai augti sportuojančių žmonių skaičius.

Mažiau vietos sportuoti

„Prieš trejus metus tokios grūsties, kaip dabar, nebūdavo. Prieš daugiau nei metus akivaizdžiai pradėjo didėti lankytojų skaičius. Pernai ir šiemet tiesiog jau apsunkinamos galimybės normaliai sportuoti. Komforto neliko net ir tuo laiku, kai anksčiau būdavo mažiau žmonių“, - savo nuomone dalijosi sostinės gyventojas.

Anksčiau Paulius laisvesnį sporto klubą rasdavo tam tikru metu savaitgaliais arba darbo metu, tačiau nuo pernai metų pastebėjo, kad minia žmonių sporto salę užplūdusi nuo ryto iki vakaro.

„Aišku, yra bangavimų. Kartais pasiseka, bet dažniau – nepasiseka“, - teigė jis.

Su laisvaisiais svarmenimis sportuojantis vyras teigė, kad dėl per didelio žmonių kiekio sporto klube jam tenka keisti savo sporto programą: „Kartais tenka laukti eilėje ir paskutiniu metu neretai. Ne kartą teko keisti dienos programą, nes ateini ir matai, kad svarmenys užimti ir reikia apie 5-10 min. laukti, tai jau geriau daryti kitą pratimą nei laukti, kol atsilaisvins“.

Vis dėlto Paulius pastebėjo, kad kartu su lankytojų skaičiaus augimu Kareivių g. esančiame sporto klube padaugėjo treniruoklių bei svarmenų, tačiau čia pliuso vyras irgi neįžvelgia: „Jų (treniruoklių – red.) dabar prikimšta tiek, kad sunku praeiti. Manau, kad smarkiai persistengta su naujais treniruokliais, nes sumažėjo laisvos vietos. Juk salė nepadidėjo“.

Šypseną Pauliui pastaruoju metu kelia ir situacija persirengimo salėje bei dušuose.

„Ten taip pat paskutiniu metu yra grūstis. Juokinga ir kartu graudu matyti būrį nuogų vyrų, išsirikiavusių prie dušų ir netelpančių dušuose. Nuo pernai metų tai nutinka gana dažnai“, - komentavo pašnekovas.

Kareivių g. „Impuls“ sporto klube besilankanti Asta taip pat pastebėjo, kad darosi vis sunkiau patogiai pasportuoti. Problemų merginai kyla jau atvažiavus prie sporto klubo.

„Anksčiau tikrai rasdavau vietą, kur pasistatyti automobilį. Dabar tenka prasukti ir porą ratų, kol kur nors mašiną įkišu“, - teigė mergina.

Asta dažniausiai sporto klube lankosi treniruotėse, todėl didelis žmonių kiekis sporto salėje jos beveik nepaliečia.

„Treniruotes lankau skirtinguose sporto klubuose Vilniuje. Man daugiau pasipiktinimo kelia ne Kareivių g. sporto klubas, o Ozo gatvėje. Persirengimo kambaryje tenka beveik užpakaliais stumdytis, o po treniruotės apie 10 merginų stovi eilėje į dušą“, - pasakojo Asta.

Siūlys naują sporto klubo koncepciją

„Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis teigė, kad pernai metais šio prekės ženklo sporto klubuose apsilankė 1,75 mln. žmonių, 2012 m. - 1,3 mln. Naujame sporto klube Kauno „Žalgirio“ arenoje pernai sportavo apie 200 tūkst. žmonių.

Sporto klubo vadovas aiškino, kad kol kas parduodamas abonementų skaičius nėra ribojamas.

„Kol kas parduodamiems abonementams limito nenustatėme, galbūt apie tai svarstysime ateityje. Esame labiau linkę riboti vienkartinius apsilankymus, tai susiję su mūsų šiuo metu ruošiamomis uždaro klubo koncepcijomis („Members club“), kurios ypač populiarios užsienyje“, - naujieną pranešė įmonės vadovas.

Tokie klubai dažnai turi ribotą vienkartinių apsilankymų skaičių arba vienkartiniai bilietai išvis negalimi, o klubo nariai dažnai yra ilgalaikiai (12 mėn. ar daugiau). Taip pat tokie klubai riboja narių skaičių bei suteikia klubo nariams įvairių papildomų verčių ir privilegijų.

V. Šiugždinis aiškino, kad skaičiuojant apytikslę klubų talpą populiariausias matavimo vienetas yra abonementų skaičius kvadratiniam klubo ploto metrui.

„Pagal šį rodiklį Lietuvos klubai dar atsilieka nuo, pavyzdžiui, Skandinavijos klubų. Lietuvos rodiklis, kaip ir „Impuls“, yra apie 1 abonementą/kv. m, tuo metu Skandinavijoje jis siekia 1,5-2 abonementai/kv.m. Tokius reuzltatus Skandinavijoje lemia tai, kad šio regiono šalyse žmonės sportuoja įvairiu dienos metu, ypač prieš darbą arba vėlai vakare, populiaresni grupiniai užsiėmimai. Tuo metu Lietuvoje dauguma lankytojų į sporto klubus renkasi 18-19 val. Be to, vis dar daug žmonių pasirenka treniruoklių sales. Nepaisant palyginti menko sporto klubų lankomumo, ir mūsų šalyje sportavimo įpročiai keičiasi, darosi labiau vakarietiški“, - komentavo „Impuls“ vadovas.

„Impuls“ duomenimis, šio prekės ženklo sporto klubuose vienu metu gali sportuoti daugiau nei 3 tūkst. lankytoju. Juos aptarnauja apie 150 trenerių komanda.

„Impuls“ sporto klubuose esančių spintelių ir dušų skaičius

Spintelių skaičius:

Sporto ir sveikatingumo klubai

Mot.

Vyr.

Kareivių g. 14, Vilnius

330

330

Savanorių pr. 28, Vilnius

188

166

L. Asanavičiūtės g. 15, Vilnius

168

144

Dušų skaičius:

Sporto ir sveikatingumo klubai

Mot.

Vyr.

Kareivių g. 14, Vilnius

22

12

Savanorių pr. 28, Vilnius

12

13

L. Asanavičiūtės g. 15, Vilnius

16

8

Pasak V. Šiugždinio, lankytojų srautus riboja ne tik spintelių ir dušų skaičius, bet ir treniruočių laikai.

„Lankytojams užsiėmimus planuojame taip, kad jie nevyktų vienu metu, organizuojame juos ir lauke, - kalbėjo pašnekovas. - Siekiame kuo efektyviau išnaudoti sporto klubų erdves ir paverčiame jas efektyviomis ir tinkamomis treniruotėms, keičiame patalpų paskirtį. Pavyzdžiui, neveikiantį barą su jo aptarnavimo zona prijungiame prie treniruoklių salės, perplanuojame koridorius. Efektyviai išnaudodami sportavimui skirtas vietas, didiname treniruoklių įvairovę treniruoklių salėse“, - teigė jis.

Nori pakeisti klientų įpročius

V. Šiugždinis sakė, kad klientų srautai sporto klubuose labiau išsisklaidytų, jei lietuviai įprastų sportuoti ne tik vakare.

Vidmantas Šiugždinis
„Daugelyje užsienio šalių jau seniai įprasta sportuoti ne tik vakare. Užsieniečiai pamėgo aktyviai pradėti dieną – sportuoti ryte, bei sveikai praleisti pietų pertrauką, užsukant į greitą ir efektyvią treniruotę per pietus. Tą patį siekiame daryti ir mes, keisdami lietuvių įpročius sportuoti tik vakarais“, - kalbėjo pašnekovas. Tokio tikslo vedamas „Impuls“ organizuoja daugiau treniruočių rytais, taip pat pietų pertraukos metu. Įmonės atstovo teigimu, per paskutinius metus treniruočių tvarkaraštis padvigubėjo.

„Artėjant vasarai, dalį treniruočių organizuosime lauke. Jau pradėtos bėgimo treniruotės. Planuojame rekonstruoti ir plėsti sportavimui tinkamas erdves, vasarą kai kuriuose klubuose didinsime rūbinių plotą ir spintelių skaičių“, - žadėjo V. Šiugždinis.

Daugiausia lankytojų „Impuls“ sulaukia pirmąją savaitės dalį. Aktyviausias – pirmadienis, tuo metu antros savaitės pusėje sportuojančių skaičius mažėja. Savaitgaliais gausiau lankytojų, kurie renkasi vandens zoną, pirtis.

Šiuo metu Lietuvoje yra 9 „Impuls“ sporto klubai, 5 iš jų – Vilniuje, kiti – Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje. Šių metų rudenį planuojama atidaryti naują sporto klubą Klaipėdoje. Bendros investicijos į šį klubą sieks 15 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)