Visi sunkumų dėl koronaviruso pandemijos patiriantys smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai gali kreiptis į INVEGA prašydami kompensuoti atidėtų paskolų ar finansinės nuomos (lizingo) mokėjimų palūkanas.

„Labai džiaugiuosi, kad mūsų palūkanų kompensavimo priemonė jau realiai veikia, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas. – Pirmosios paraiškos jau vertinamos, laukiame ir daugiau. Labai svarbu, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu lėšų trūkumą patiriančių verslininkų neslėgtų ne tik paskolos mokėjimai, bet ir palūkanos, todėl palūkanas kompensuosime dažniau – kas mėnesį, o ne kas ketvirtį ,kaip buvo daroma anksčiau. Bendromis valstybės institucijų ir finansų įstaigų pastangomis mums pavyko labai operatyviai paruošti šią priemonę naudojimui“.

Vyriausybė paskyrė 23 mln. eurų iš Europos regioninės plėtros fondo, kad visiškai kompensuotų smulkiojo ir vidutinio verslo mokamas palūkanas tais atvejais, kai dėl koronaviruso pandemijos paskolų ar finansinės nuomos (lizingo) grąžinimas atidėtas nuo 2020 m. kovo 16 d. Finansų įstaigai atidėjus paskolos ar finansinės nuomos (lizingo) mokėjimą, paskolų gavėjams bus kompensuota 100 proc. palūkanų, kurias reikėtų mokėti atidėjimo laikotarpiu.

Palūkanos už atidėtus paskolų ir finansinės nuomos (lizingo) mokėjimus kompensuojamos už investicines ir apyvartines paskolas, kurios atitinka šiai priemonei taikomus kriterijus. Įmonėms paskolos ar finansinės nuomos (lizingo) palūkanų kompensacija bus taikoma ne ilgiau kaip 6 mėn. laikotarpiu iki 2020 gruodžio 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)