Artėjant ilgajam šventiniam savaitgaliui vietos Lietuvos kurortų viešbučiuose ir SPA centruose sparčiai tirpsta.

Kai kur vietų beveik nebėra

Lietuvos kurortų asociacijos vadovė Kristina Citvarienė sako, kad populiariausiose Druskininkų ir Birštono apgyvendinimo vietose užimtumas jau viršija 90 procentų.

„Situacija tokia, kad, pavyzdžiui, SPA viešbučiuose, kuriuose yra baseinai, pirčių zonos ir panašiai, jau trečiadienį vidutinis užimtumas siekė 70-80 proc., bet yra įstaigų, kuriose likę mažiau kaip 10 proc. laisvų vietų“, – skaičiuoja K. Citvarienė.

Ji Delfi teigia, kad jau keletą metų stebima tendencija, jog lietuviai per Velykas, priešingai nei per Kūčias ir Kalėdas, nenori sėdėti kažkur namuose prie stalo, o verčiau renkasi išvykas į kurortus.

„Populiarėja tos vadinamosios išvykstamosios Velykos, kai tėvai su vaikais vyksta į viešbučius, kuriuose ir švenčia, ir kitaip gerai leidžia laiką“, – kalba pašnekovė.

Lietuvos kurortų asociacijos vadovė taip pat atkreipia dėmesį, kad Latvijoje ilgasis Velykų savaitgalis prasidės dar anksčiau – jau Didįjį ketvirtadienį. O nemažai kaimyninės šalies gyventojų domisi galimybėmis jį praleisti Lietuvoje: „Latviai tikrai labai domisi mūsų kurortais.“

Druskininkai

Pašnekovė taip pat pažymi, kad Druskininkų ir Birštono viešbučių užimtumas didesnis nei įprastai bus ne tik per Velykas, bet ir visą ateinančią savaitę, kadangi prasidės moksleivių atostogos.

„Tikrai yra šeimų, kuriose vienas iš tėvų galbūt ims atostogas, kitas – darbostogas, ir visa šeima atvyks į kurortus“, – sako K. Citvarienė.

Pasak jos, kurortų viešbučiai Velykų savaitgaliui kainų nekėlė, jos liko tokios pačios, kokios būna įprastą savaitgalį.

Portalo „Booking“ duomenimis, viešnagė nuo šeštadienio iki pirmadienio Druskininkų SPA centruose kainuotų apie 370 eurų, viešbučiuose – apie 180 eurų. Panašią sumą tektų išleisti ir nusprendus apsilankyti Birštone.

Kainos dar ne vasarinės

Nakvynių rezervacijos portalo PrieJūros.lt vadovas Laurynas Šertvyčius Delfi sako, kad kainų ilgajam savaitgaliui nedidino ir pajūrio apgyvendinimo vietų šeimininkai, nors susidomėjimas jų paslaugomis smarkiai išaugęs.

„Šiemet matome žymiai didesnį susidomėjimą Velykomis prie jūros nei pernai. Užklausų dėl apgyvendinimo savaitgaliui visame pajūryje išsiųsta maždaug 8-9 kartus daugiau nei įprastą savaitgalį ir apie 38-40 proc. daugiau nei pernai per Velykas.

Nepaisant to, jog Velykos pernai buvo vėliau nei šiemet, bendras susidomėjimas dabar žymiai didesnis. Tai nemaža dalimi lemia ir artėjantį savaitgalį smarkiai pagerėsiantys orai“, – teigia L. Šertvyčius.

Pasak jo, labiausiai poilsiautojai domisi nakvynėmis Palangoje, kuriai tenka iki 35 proc. visų užklausų dėl nakvynės prie jūros, tuo metu Kuršių Nerija gerokai atsilieka nuo populiariausio Lietuvos pajūrio kurorto. Tiesa, nakvynę savaitgaliui vis dar palyginti nesunkiai galima rasti ir Palangoje.

„Laisvų vietų Velykiniam savaitgaliui pajūryje tikrai likę ir norintys nuvykti, rastų kur apsistoti. Gal kiek mažiau vietų likę viešbučiuose, tačiau privatus sektorius, svečių namai dar tikrai turi ką pasiūlyti“, – patikina PrieJūros.lt vadovas.

Ruošiasi vasaros repeticijai

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė taip pat sako, kad ilgasis savaitgalis ir po jo prasidėsiančios moksleivių atostogos tikrai pakeis kurorto veidą.

„Palyginti su moksleivių atostogomis, kurios buvo vasario mėnesį, šįkart užimtumas bus keliasdešimt procentų didesnis. Žiemą žmonės gal daugiau rinkosi užsienį, nes pas mus ir orai nelepino, bet dabar Palangoje bus graži vasaros repeticija“, – LNK žinioms sako L. Taučiūtė.

Pasak jos, nakvynės kainos Palangoje dar nėra vasarinės: „Kaina gali siekti nuo 40-50 eurų, kai kur į tą sumą bus net ir įskaičiuoti ir pusryčiai. Vasarą, natūralu, kainos kyla, bet kiek jos kils šiemet, priklausys nuo kiekvieno viešbučio.“

Tuo metu Palangos Turizmo ir informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė sako, kad žmones į Palangą vilioja ne tik geras oras, bet ir renginių gausa, įvairios atrakcijos – nuo pasipliuškenimo baseine iki šeimoms skirtų edukacinių užsiėmimų.

„Tai tikrai padidina mūsų svečių skaičių“, – įsitikinusi R. Kmitienė.

Kai kurie pajūrio verslininkai, valdantys maitinimo įstaigas, savo veiklą įprastai pradeda tik atėjus vasarai, tačiau ilgąjį Velykų savaitgalį ketina dirbti, nes yra įsitikinę, kad žmonių bus daug. O štai vienos Palangos kavinės savininkas Laimonas Adomaitis šalia savo įstaigos nusprendė net įrengti velykinių kiškių ambasadą, pasakoja LNK žinios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją