Domėjosi sodybomis

L.T. duomenimis, neseniai N.Veličkienė domėjosi sodyba Molėtų apylinkėse. Ji svarstė iš vieno molėtiškio už 106 tūkstančius litų pirkti seną namą, keturis ūkinius pastatus ir keletą hektarų žemės.

Ilgametė kailių salono „Nijolė“ savininkė N.Veličkienė kartu norėjo įsigyti ir šalia esantį apšiurusį namą, dalį miško ir paprašė molėtiškio surasti tos valdos šeimininką. Vyrui sklypo savininko rasti nepavyko, todėl verslininkė sumanymo atsisakė.

Pati N.Veličkienė apie tai nenorėjo daug kalbėti: „Aš žemės turiu pakankamai. Šia tema kalbėkite su mano sūnumis. Juos domina įvairūs dalykai.“

Vienas iš trijų moters sūnų Liutauras, kuris yra kailių įmonės „Polaris“ direktorius, prisipažino prekiaująs nekilnojamuoju turtu, bet nenorėjo patikslinti, kuo konkrečiai.

Nuolat lankosi Milane

N.Veličkienė dabar vadovauja bendrovei „Eurokailiai“. Jos įmonė siuva kailinius didmenininkams – prekybos centrams, kailių salonams. Beveik visi dirbiniai parduodami užsienyje.

Ypač dažnai verslininkė lankosi Milane. Vyriausias sūnus Laimonas tapo įmonės „Nijolė“ vadovu. Veličkos prekiauja ne tik kailiniais, bet ir įvairiais kitais drabužiais, aksesuarais.

Jauniausias sūnus Povilas yra vienas bendrovės „Prie Margio“ akcininkų. Jis verčiasi ir kaimo turizmu.

Reikalauja milijonų

Laikai, kai ponia Nijolė buvo kviečiama į garsių Lietuvos verslininkų vakarėlius, praėjo. Veličkų šeimos ramybėje nepalieka kai kurie buvę verslo partneriai.

Prancūzijos bendrovė „Compagnie Industrielle de Pellleteries“ N.Veličkienės bendrovėms pateikė 2 milijonų litų ieškinį. Prancūzai kaltina lietuvę iki šiol neatsiskaičius už įvairiuose tarptautiniuose aukcionuose nupirktus kailius.

Šios moters pavardė figūruoja ne vienoje teismo istorijoje. 24 milijonų litų iš N.Veličkienės ir jos bendrovių reikalavo su prancūzais bendradarbiavusi šveicarų bendrovė.

2005 metais net buvo areštuotas visas moters turtas. Tačiau pati verslininkė kaltinimus atremia: „Mus pikti žmonės nepagrįstai bando apjuodinti.“