"Premjero šantažas peržengia visas ribas. Tai yra pasityčiojimas iš žmonių. Aš suprantu, kad reikia darbdaviams padėti, verslui padėti, bet apie ką ir kalbame - kad reikia padėti per mokesčių sistemą, kad verslas išsilaikytų, o ne per tuos pačius dirbančiuosius, jų sąskaita verslui būtų geriau, lengviau dirbti, kad jis lengviau galėtų atleisti žmogų", - interviu Žinių radijui sakė Seimo vicepirmininkė.

Ji sukritikavo Vyriausybės pasiūlymą išeitines pašalpas darbuotojams išmokėti ne iš karto, o per tam tikrą laiką.

"Kodėl išeitines siūloma mokėti per išdėstytą laiką? Dar galima tą suprasti, jei ta išeitinė - 30 tūkst. litų. Taip, aš suprantu, kad galima siūlyti per 3-4 mėnesius. Bet jeigu 2 tūkst., tai jeigu išeinantis žmogus gyvena tiktai iš atlyginimo, jam iš kažko reikia gyventi, kol kitą darbą susiras. Ir toks šantažas, kad kelsim tada 50 ar 100 litų minimalią mėnesio algą, jeigu jūs sutiksite. Profsąjungoms taip pasakyta, tai pasijuokimas iš paprastų darbo žmonių, iš visų žmonių, kurie gyvena nuo atlyginimo iki atlyginimo", - tvirtino V.Baltraitienė.

Jos nuomone, Vyriausybės siūlomos Darbo kodekso pataisos blogina situaciją.

"Aš manau, kad tai tikrai blogina situaciją. Pas mus yra toks tas lietuviškas mentalitetas - kuriami įstatymai tiems, kurie vykdo juos sąžiningai. Jau šiaip aš būčiau prieš, o dabar atsiranda tokia galimybė, kad darbdavys reiks-nereiks pasinaudos šiuo liberalizavimu ir pasistengs, kad jam būtų kuo didesnė nauda iš to", - sakė Seimo vicepirmininkė.

Pasak jos, siūlomas darbo santykių liberalizavimas įmanomas, tik esant normaliems žmogiškiems santykiams.

"Jeigu būtų normalūs tarp mūsų žmogiškieji santykiai, galbūt būtų galima liberalizavimo nebijoti. Bet patys matome, kas pas mus vyksta, kaip stengiamasi išspausti iš žmogaus viską. Aš esu bent tokiam projektui, koks jis yra pateiktas, kategoriškai prieš. Reikėtų peržiūrėti ir nesieti jo su MMA didinimu", - sakė V.Baltraitienė.

Darbdaviai ir profsąjungos laikosi nuomonės, kad MMA nuo liepos turi būti padidinta 100 litų iki 900 litų, tuo tarpu Vyriausybė siūlo MMA kelti 50 litų iki 850 litų bei priimti Darbo kodekso pakeitimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)