Laidoje „Delfi Interviu“ paklaustas apie Lietuvos ekonomikos perspektyvas V. Vasiliauskas pažymėjo besiremiantis dviejų institucijų prognozėmis. Jo manymu, ekonomikos augimas šiemet ir kitais metais išliks.

„Remiuosi duomenimis ir prognozėmis. Dvi institucijos, kuriomis aš remiuosi, man turi didžiausią autoritetą. Tai centrinis bankas ir Finansų ministerija.

Taip, turėsime ekonomikos sulėtėjimą, bet nemanau, kad šiuos ir kitus metus baigsime su neigiamu skaičiumi ekonomikos augime. Remiuosi šiuo atveju rugsėjo mėnesio prognozėmis, dabar reikėtų palaukti gruodžio duomenų, kurie bus paskutiniai vadinami kietieji duomenys. Tada pažiūrėsime.

Tam tikro stabtelėjimo gali būti, bet tikrai nemanau, kad dabar galime mušti varpais ir skelbti pavojų, prisimindami 2008 metus. Nėra pagrindo lyginti, bet, be abejo, viskas yra labai labai trapu su daug išlygų. Jei rutuliotųsi kaip dabar, manau, mes išliksime teigiamoje teritorijoje“, kalbėjo jis.

Visą pokalbį Delfi TV laidoje „Delfi Interviu“ galite žiūrėti 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)