Kaip teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Janis Laurinaitis, vandens pramogų aikštelė bus iki trijų metrų aukščio, ją su darys ne mažiau kaip 25 komponentai (dydis – apie 30mx36m).

„Idėja įsigyti ir įrengti vandens pramogas Alytuje kilo miesto savivaldybės administracijai. Norisi, kad gyventojai laisvalaikį galėtų leisti ne tik pasyviai, bet ir aktyviai. Vandens pramogų erdvė bus skirta įvairaus amžiaus žmonėms - ir vaikams, ir tėvams“, - sakė J. Laurinaitis.

Viešasis konkursas dėl įrangos įsigijimo jau vyksta. Pasak J. Laurinaičio, iki maudynių sezono, kuris prasideda birželio pirmąją, įranga bus nupirkta ir paruošta naudojimui.

Ar miestelėnams, kurie norės išbandyti naujas vandens pramogas, teks už jas sumokėti, kol kas nėra aišku. Tačiau J. Laurinaitis patikino, kad jeigu toks mokestis ir bus, jis bus simbolinis.

„Kadangi tai yra europinio projekto lėšos, miesto savivaldybė naudos iš to turėti negali. Gali būti nustatytas tik minimalus mokestis, o tie pinigai būtų skirti įrangos priežiūrai. Ar toks mokestis bus, ar ne – priklausys nuo miesto tarybos“, - teigė administracijos direktoriaus pavaduotojas.