„Fiskaliniam tvarumui išlaikyti valstybė turėtų apsispręsti, kokio dydžio valstybės skola būtų priimtina ir suvaldoma ir kokio dydžio valstybė turėtų būti sukaupusi rezervus, kad įvykus tam tikroms krizėms, sugebėtų tinkamai į jas sureaguoti“, – pirmadienį Seimo Audito komitete, svarstant kitų metų valstybės biudžeto projektą, teigė Mindaugas Macijauskas.

Jis apgailestavo, kad Vyriausybė šiemet netikslino biudžeto, nors išlaidos dėl koronaviruso krizės pasekmių didėjo, o įplaukos gerokai atsilieka nuo plano.

Pasak jo, valdžia turėtų atsižvelgti į Valstybės kontrolės ankstesnį siūlymą ir apsispręsti, kiek daugiausiai gali išleisti Vyriausybė netikslinant biudžeto Seime.

„Kadangi tokio įstatymo nėra, mūsų siūlymas dėl skaidrumo buvo įtraukti visas išlaidas, kurias daro Vyriausybė ir tikslinti biudžetą“, – teigė M. Macijauskas.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ne kartą yra sakęs, kad valstybės finansinė parama nukentėjusiam verslui ir gyventojams turi būti perkelta į biudžetą. Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta taip pat yra pareiškęs, kad šių metų biudžetas turėjo būti tikslinamas.

Audito komitetas, apsvarstęs 2021 metų valstybės biudžeto, „Sodros“, Pensijų anuitetų ir Privalomojo sveikatos draudimo fondų biudžetus, nutarė grąžinti juos Vyriausybei tobulinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)