Dėl to sutarta pirmadienį per pasitarimą Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje.

„Sutarėme, kad sukursime tikslinę ekspertų grupę, kuri analizuos informaciją ir pateiks Ekonominės diplomatijos tarybai pasiūlymus dėl valstybės atstovavimo, ekonomikos patarėjų skyrimo tam tikruose regionuose, verslo misijų organizavimo, aukštų pareigūnų vizitų“, - BNS sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak jo, ekspertų grupei vadovaus Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovas, joje dirbs Užsienio reikalų, Ūkio, Žemės ūkio ministerijų, viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ atstovai.

Pasitarime dalyvavęs Pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis BNS sakė, kad siekiama pakeisti požiūrį į naujas rinkas ir remtis ne atskirų įmonių, o sektorių interesais. Jis teigė, kad valstybės institucijos bei pramonininkų konfederacija ketina sujungti analitinius resursus, todėl jokių papildomų biudžeto išlaidų darbo grupei neprireiks.

„Reikia bendrinti požiūrį ir iššūkius vertinti ne atskirai pagal įmones, o kreipti dėmesį į sektorius, analizuoti tiek eksporto rinkų galimybes, tiek Lietuvos įmonių potencialią ir galimybę dirbti kartu. Nes šiuo metu mūsų įmonės nevengia veikti pavieniui. Tačiau to neužtenka reaguoti į atsirandančius naujus iššūkius ir krizes, situaciją reikia matyti globaliai ir sekti nuolatos“, - BNS sakė verslo misijas kartu su aukščiausių Lietuvos vadovų vizitais užsienyje derinančios konfederacijos vadovas.

Jo teigimu, pavyzdžiui, Kinijos rinka pavienėms Lietuvos įmonėms yra per didelė.

„Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad vertėtų pagalvoti apie tai ir susivienyti mėsos perdirbėjams bei pasiūlyti Kinijos provincijai ar miestui tam tikrą produktą, nes mums Kinijos rinka yra aiškiai per didelė“, - BNS sakė R.Dargis.

URM vykusiame pasitarime taip pat dalyvavo ūkio ministras Evaldas Gustas.

Diskusijos dėl naujų eksporto rinkų paieškų suintensyvėjo, kai Rusija, atsakydama į Vakarų sankcijas, apribojo maisto produktų ir žemės ūkio produkcijos importą.

Šį mėnesį Lietuva pranešė gavusi Honkongo leidimus importuoti lietuviškus pieno ir paukštienos produktus. Rugpjūtį buvo paskelbta, kad lietuvišką mėsą, žuvininkystės ir pieno produktus leista eksportuoti į Libaną ir Serbiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)