Jis teigia, kad kol kas nėra teisingos kompensacijų socialiai remtiniems žmonėms sistemos.

„Dar nėra galutinio sprendimo. Mes suprantame, kad tai labai svarbu, ir bandysime iškoti sprendimo, tariantis su Vyriausybe“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ frakcijos seniūnas.

Jis pripažįsta, kad PVM lengvata nėra teisinga, nes ja naudojasi ir turtingi žmonės, tačiau jos atsisakymas rūpesčių sukels socialiai jautriausioms grupėms.

„Ši lengvata yra labai svarbi žmonėms ir nėra parengtos teisingos kompensavimo sistemos. Jeigu šnekėti apie pačią lengvatą, ji nėra pati teisingiausia, kadangi ji galioja ir tiems, kurie gali mokėti, bet jeigu atsisakome šios lengvatos, bus žmonių, kurie iš tiktųjų susidurs su tam tikromis problemomis socialinėmis, ir mes tai labai jautriai vertiname“, – teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, 2017 metų biudžete, kurio Seimas imsis penktadienį, kompensacijoms lėšų kol kas nenumatyta.

„Žinome, kad pinigų tam biudžete nenumatyta, apie tai buvusi Vyriausybė negalvojo“, – sakė R. Karbauskis.

Finansų ministras Vilius Šapoka trečiadienį sakė, kad nuo kitų metų pradžios PVM lengvatos šildymui turėtų nelikti. Vyriausybės patvirtintame 2017 metų valstybės ir savivaldybių biudžete jai lėšų nenumatyta.

PVM įstatymo pataisas, kurias yra apsvarstęs baigęs kadenciją Seimas, bus siūloma priimti kartu su 2017 metų valstybės biudžetu.

Baigiantis kadenciją Seimas dėl balsų trūkumo nesugebėjo iki 2017 metų birželio pratęsti PVM lengvatos šildymui.

Vėliau kelis kartus balsavimas dėl šio klausimo buvo išbrauktas darbotvarkės.

Šiuo metu lengvatinis PVM šildymui siekia 9 proc., o standartinis – 21 procentą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)