Dinner In The Sky“ vakarienės Vilniaus Rotušės aikštėje vyksta jau septynerius metus. Jų metu svečiai vakarieniauja kranu virš aikštės pakeltame specialiai įrengtame restorane. Šiemet „Dinner In The Sky“ renginiai sostinėje turėjo vykti rugpjūčio 11-13 dienomis, tačiau jie buvo atšaukti.

Priklausomai nuo to, ar rinkosi tik gėrimus su užkandžiais, ar keturių patiekalų vakarienes, už dviviečių staliukų rezervacijas šią pramogą pasirinkę žmonės iš anksto turėjo sumokėti nuo 68 iki 228 eurų. Renginio organizatoriai pinigus žadėjo grąžinti per mėnesį, tačiau baigiantis spaliui to vis dar nebuvo padarę.

Žadėtų pinigų neatgavo


Į Delfi redakciją kreipėsi vilnietė, kuri už kokteilius ir užkandžius dviem asmenims buvo sumokėjusi 68 eurus ir rugpjūčio 12 d. jau ruošėsi keliauti į Rotušės aikštę. Tačiau likus porai valandų iki suplanuotos pramogos atkeliavo elektroninis laiškas, informuojantis, kad renginys neįvyks, nes Latvijos bendrovė „SIA Lifting Group“, su kuria buvo sudaryta sutartis, nepristatė krano.

„Laiške žadėta, kad pinigai bus grąžinti per 30 dienų į sąskaitą, iš kurios mokėta, tačiau iki pat šiandien jokių pinigų nesulaukėme. Bandant susisiekti su įmone to padaryti neįmanoma, rašoma, kad toks pašto adresas nebeegzistuoja. Gyventojai socialiniuose tinkluose vieni kitus ragina kreiptis į institucijas, nes tokių nukentėjusių, negavusių nei pramogos, nei pinigų – dešimtys ir gal šimtai. Panašu, kad puikiai išreklamuota pramoga yra paprasčiausias sukčiavimas, todėl apie tai noriu įspėti kitus gyventojus“, – kalba vilnietė.

Delfi kreipėsi į kranų ir keltuvų nuomos kompaniją „SIA Lifting Group“ ir klausė, ar ši tikrai nepristatė krano ir kodėl to nebuvo padaryta, tačiau įmonė teatsakė, kad tokie teiginiai yra klaidingi, o informacija neatitinka tikrovės.

Visi galai veda į Estiją


Socialiniuose tinkluose vakarienių virš Rotušės aikštės organizatoriai prisistato kaip „Dinner In The Sky Lietuva“, tačiau juridinis asmuo tokiu pavadinimu neegzistuoja. „Dinner In The Sky Lietuva“ neatsakė į Delfi klausimus, kuriuos buvo bandyta užduoti ir elektroniniu pašu, ir feisbuko žinute.

Tuo metu Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) skaičiuoja, kad dėl Vilniuje neįvykusių „Dinner In The Sky“ vakarienių sulaukta apie 40 vartotojų skundų. Juos nagrinėja Europos vartotojų centro specialistai, kadangi paaiškėjo, jog vakarienes organizuojantis juridinis asmuo registruotas Estijoje.

„Skundai, pagal įmonės registracijos šalį, nagrinėjami bendradarbiaujant su Europos vartotojų centru Estijoje. Pastarąją savaitę gauti kelių vartotojų atsakymai, kad pinigus jau atgavo. Dėl kitų pateiktų skundų dar vyksta procedūra“, – nurodo VVTAT.

Jei nepavyktų skundų išspręsti bendradarbiaujant Europos vartotojų centrams Lietuvoje ir Estijoje, ginčų nagrinėjimas būtų perduotas už neteisminį vartotojų ginčų nagrinėjimą atsakingai Estijos institucijai.

Liko skolingas „Kauno kranams“


Delfi bandė susisiekti ir „Dinner In The Sky Estonia“ nurodomais kontaktais, tačiau to padaryti nepavyko.

Internete galima rasti informacijos, kad „Dinner In The Sky“ renginius Lietuvoje organizuoja Estijos verslininkas Ristas Meigasas, tam pasitelkdamas vis kitas įmones. Iš pradžių šią veiklą vykdė „Skyworld Service OU“, vėliau – „Skyworld Entertainment OU“. Pastaroji turėjo rengti ir vakarienes Vilniuje šių metų rugpjūtį.

Tuo metu „Skyworld Service“, dar 2019 m. „Dinner In The Sky“ vakarienes organizavusi Kaune, už krano nuomą bendrovei „Kauno kranai“ liko skolinga apie 40 tūkst. eurų.

Dangaus restoranas "Dinner in the Sky"

„Kauno kranai“ kreipėsi į teismą ir bylą laimėjo, tačiau šių pinigų iki šiol nėra atgavę, kadangi „Skyworld Service“ veiklos nebevykdo ir turto neturi.

„Atgavome labai labai nedidelę dalį, o daugiau vilčių nebeturime. Pasitarėme su teisininkais, šie pasakė, kad čia aiškus „fenikso“ atvejis ir patarė į tolimesnę kovą nebekišti pinigų“, – Delfi šiandien sako „Kauno kranų“ generalinis direktorius Andrius Lukševičius.

Pati „Dinner In The Sky“ idėja bei prekinis ženklas priklauso Belgijos verslininkams Davidui Ghyselsui ir Stefanui Kerkhofsui. Tačiau šie tikina su Vilniuje atšauktomis vakarienėmis ir renginių organizatoriumi Estijoje nesantys susiję.

„Girdėjome, kad Vilniaus renginiai buvo atšaukti, bet daugiau detalių apie tai nežinome. „Dinner In The Sky“ renginių organizatoriai kiekvienoje valstybėje yra visiškai nepriklausomi“, – Delfi teigia D. Ghygelsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)