Tai DELFI patvirtino FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius, nenorėjęs įvardyti šių įmonių pavadinimų. Tiesa, tyrime minimas ir europarlamentaro Viktoro Uspaskicho įkurtas „Vikondos“ koncernas.

„Į tas VšĮ kai kurios įmonės pervesdavo gana dideles pinigų sumas, iš viso apie 0,5 mln. eurų. Pavyzdžiui, bendrovė „Vikonda“ pervedė pinigus ir jai už tai buvo surengta ledų šventė. Kalbant apie kitas tyrime figūruojančias įmones, kurių pavadinimo nenorėčiau minėti, pinigai buvo išgryninti pinigai ir grąžinti įmonių savininkams“, - DELFI sakė jis.

Pašnekovas pripažino, kad jau yra nustatyti įtariamieji, tačiau daugiau detalių viešinti nenorėjo.

„Dar anksti viešinti, nes yra atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai“, - sakė K. Jucevičius.

Kęstutis Jucevičius

TV3 duomenimis, minėtiems renginiams surengti pasitelkti 0,5 mln. eurų iš koncerno „Vikonda“ įmonių „Krekenavos agrofirma“, „Kėdainių fabriko konservai“ buvo perduoti neturtingų šeimų vaikų parama besirūpinančiam labdaros ir paramos fondui „Viltis-Vikonda“, fondas lėšas pervedė vienai neįvardytai viešajai įstaigai. Ši įstaiga esą pinigus išgrynino ir grąžino bendrovėms.

V.Uspaskichas tvirtino nieko nežinąs nei apie atliekamas kratas savo šeimos įmonėse, nei apie pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Pas mane yra pakankamai pinigų deklaruota, kad galėčiau apmokėti žmonos gimtadienį“, – sakė politikas.

MEP Viktor Uspaskikh

DELFI primena, kad šiuo metu Lietuvos apeliaciniame teisme vyksta „juodosios buhalterijos“ baudžiamosios bylos nagrinėjimas, kuriame kaltinamasis yra Darbo partijos garbės pirmininkas europarlamentaras V. Uspaskichas. Žemesnės instancijos teismas jį yra skyręs ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau šį sprendimą V. Uspaskichas apskundė.

V. Uspaskichas savo valdytas koncerno „Vikonda“ bei jo grupei priklausančios bendrovės „Krekenavos pašarai“ akcijas perleido dukrai Laurai Blažytei.

Koncernui „Vikonda“ priklauso: AB Krekenavos agrofirma, UAB Kėdainių konservų fabrikas, „Dadu“ ledus gaminanti UAB „Vikeda“ ir kitos gamybos, prekybos, žemdirbystės, statybos, žiniasklaidos, viešojo maitinimo, poilsio ir pramogų bei kitose srityse dirbančios įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)