"Mes pasirengę šio klausimo svarstymui PPO", - sakė S.Glazjevas.

Pasak jo, apie 20 metų Rusijos sanitarijos ir veterinarijos tarnybos praktiškai užmerkdavo akis dėl sistemingų Lietuvos žemės ūkio produktų nukrypimų nuo rusiškų standartų.

"Ilgą laiką Rusijos pusė buvo palanki lietuviams tikėdamasi, kad jie pritaikys savo technologijas prie Rusijos reikalavimų ir atsisakys nekokybiškos žaliavos naudojimo. Tačiau tai nevyksta ir mes negalime ilgiau to kęsti", - teigė S.Glazjevas.

"Mes politiškai leidome Lietuvos verslininkams tiekti į Rusiją prekes, neatitinkančias daugelio mūsų kokybės reikalavimų, būdami jiems palankūs", - kalbėjo prezidento Vladimiro Putino patarėjas, komentuodamas Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimą, jog Rusijos sprendimas yra politinis.

"Galų gale, Rusijos tarnyboms svarbiausi turi būti mūsų vartotojų interesai, o ne abstraktūs Lietuvos vadovų patikinimai, kad jie kada nors, jeigu ką, imsis normalios kontrolės", - pridūrė jis.

Rusija praeitą savaitę uždraudė įvežti lietuviškus pieno produktus.

Maskva teigia, kad tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (550)