„Novatek“ gavo iš kompanijos direktorių tarybos nario G. N. Timčenkos pranešimą apie jam priklausančių paprastųjų „Novatek“ akcijų dalies tiesioginio valdymo pakeitimą“, – teigiama pranešime.
Anksčiau G. Timčenka tiesiogiai „Novatek“ akcijų neturėjo.

Jo kontroliuojamas fondas „Volga Group“ (anksčiau – „Volga Resources“) 2011 metų pradžioje valdė 23,49 procentų kompanijos.

Bendrovės įstatinis kapitalas padalintas į 3,036 milijardo paprastųjų akcijų. 2012 metų pabaigos duomenimis, „Novatek“ vadovas Leonidas Michelsonas kontroliavo 24,75 procento akcijų.

„Gazprom“ priklauso 9,99 procento kompanijos vertybinių popierių. Prancūzijos „Total“ turi 18,64 procento akcijų. „Interfax“ primena, kad 2015 metų vasarą pasirodė pranešimai apie Europos Sąjungos planus įvesti naujas sankcijas prieš Rusiją.

Birželio 19 dieną G. Timčenka, žiniasklaidos duomenimis turintis Prancūzijos pilietybę ir leidimą gyventi Šveicarijoje, išreiškė nuomonę, kad laimės bet kuriame Europos Sąjungos teisme, jeigu pateks į naują Europos sankcijų sąrašą ir skųs šį sprendimą.

„Kaip Europos pilietis, aš kažin ar pateksiu į šį sąrašą, man taip atrodo. Todėl kad, jeigu mes kalbame apie žmogaus teises, tai kaip Europos pilietis reikalausiu pagrindimo, kokiu pagrindu mane įtraukė į šį sąrašą. Ir aš bijau, kad jiems nebus kuo atsakyti, todėl bet kuriame Europos teisme aš laimėsiu“, – įsitikinęs Rusijos milijardierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)